Προβληµατισµός, αλλά και εσωτερικές αναταράξεις υπάρχουν στο Open για την εκλογική βραδιά, καθώς η απόφαση να συµµετάσχει στο κεντρικό πάνελ η Ολγα Τρέµη -χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι έχει ξεκινήσει προς το παρόν κάποια συνεργασία µε τον σταθµό- δεν χαροποίησε ιδιαίτερα ορισµένους από τους πρωτοκλασάτους δηµοσιογράφους. Ο µέχρι στιγµής σχεδιασµός είναι η παρουσίαση να γίνει µεν από τη Ματίνα Παπαδέα, που τα έχει καταφέρει αξιοπρεπώς ως διάδοχος της Πόπης Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο, και η Ολγα Τρέµη να είναι κεντρική σχολιάστρια. Το κεντρικό πρόσωπο µέσα από το κανάλι αναµένεται να είναι ο Νίκος Στραβελάκης, που εδώ και λίγο καιρό έχει συνεννοηθεί λόγω ραδιοφωνικών υποχρεώσεων να παρουσιάζει το δελτίο του Σαββατοκύριακου.

Ωστόσο, η παρουσία του πολύπειρου σε εκλογές δηµοσιογράφου στην εξαιρετικά ανταγωνιστική µε τα άλλα κανάλια εκλογική βραδιά είναι κοµβικής σηµασίας, καθώς «απέναντι» θα υπάρχουν εκλογικοί µαραθώνιοι µε πρόσωπα πρώτης γραµµής. Η Ματίνα Παπαδέα, αν και στο δελτίο τα έχει πάει καλά για τα δεδοµένα του καναλιού, δικαιώνοντας τον επικεφαλής του ενηµερωτικού τοµέα, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, σε καµία περίπτωση δεν θεωρείται ότι έχει την εµπειρία ή το «ειδικό βάρος» για να σηκώσει στις πλάτες της εκλογική βραδιά.

Επίσης, µε ενδιαφέρον αναµένονται οι επιλογές των προσώπων που θα πλαισιώσουν τα πάνελ και δεν θα βρίσκονται στα επιτελεία των κοµµάτων. Στα ανώτατα κλιµάκια του καναλιού, πάντως, θεωρούν ότι µε την παρουσία της Ολγας Τρέµη αλλά και του ∆ηµήτρη Μαύρου της MRB θα καταφέρουν να επιβιώσουν αξιοπρεπώς απέναντι στον µεγάλο ανταγωνισµό, κυρίως από το Mega και δευτερευόντως από τον ΣΚΑΪ.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/4/23