koinwnia_ora_mega
Media

Ιορδάνης Χασαπόπουλος - Ανθή Βούλγαρη: Ποτάρες πίνουμε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ

Οι δύο δημοσιογράφοι, που καθημερινά από τις 5.00 το πρωί έως τις 9.00 βρίσκονται στις επάλξεις της ενημέρωσης με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησαν για την συνεργασία τους

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τη ζωή τους, τα επαγγελματικά τους αλλά και για τη συνεργασία τους στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» που τούς έχει εκτοξεύσει στην κορυφή της ενημέρωσης.

Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη, που καθημερινά - Δευτέρα με Παρασκευή - από τις 5.00 το πρωί έως τις 9.00 βρίσκονται στις επάλξεις της ενημέρωσης με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», μίλησαν για την συνεργασία τους, την γνωριμία τους, τις δύσκολες στιγμές αλλά και για την διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στον «αέρα»..

«Εγώ ξυπνάω 4 παρά τέταρτo, άλλα η Ανθή γυρνάει κατά τις 3. Το μεσημέρι κοιμάμαι όμως. Ποτάρες πίνουμε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ», ανέφερε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

«Είναι κουραστικό όσο να πεις. Ο Ιορδάνης αντέχει πιο πολύ. Μετά το Πάσχα αρχίζω και παίρνω την «κάτω βόλτα». Δεν κοιμόμαστε κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων», συμπλήρωσε η Ανθή Βούλγαρη.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
«Εξαρτάται πώς το κάνεις, δεν είναι όλοι το ίδιο. υπάρχουν πολλοί που πάνε να μιμηθούν κάποιους άλλους, από ένα σημείο και μετά είναι πώς το κάνεις. Το πρωί είναι πώς θα τα πεις τα θέματα, πώς θα παρουσιάσεις την επικαιρότητα, κατά πόσο «την έχεις» την επικαιρότητα. Αν βγαίνεις και στημένος να παρουσιάζεις πέντε ειδήσεις, και νομίζεις ότι κάνεις πρωινό, αυτό δεν είναι πρωινό. Το πρωινό δεν είναι αυτό, αυτό (σ.σ. να είσαι στημένος) μπορείς να το κάνεις και το μεσημέρι και το βράδυ. Ορισμένοι συνάδελφοι νομίζουν ότι το πρωί είναι όπως λέμε τις ειδήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

«Εγώ επειδή έχω κάνει πολλά χρόνια δελτίο ειδήσεων, και το δελτίο είναι πολύ αποστειρωμένο, δεν μπορείς ούτε να γελάσεις ούτε τίποτα. Πρέπει να βγεις να πεις κάποια πράγματα σε 50- 60 δεύτερα. Στο πρωινό μπαίνεις σε έναν άλλο ρόλο. Όταν ξυπνάει ο άλλος το πρωί και να σε βλέπει σκυθρωπό εάν δε μπορείς να το κάνεις; Αυτό κάτσε σπίτι σου. Δεν είπαμε για τα Τέμπη, όπως και ο πόλεμος που μας «γονάτισε». Δεν γίνεται όμως σε άλλες περιπτώσεις που είσαι πιο χαλαρός να μην χορέψεις τα τραγούδια», πρόσθεσε.

Ποιο είναι πιο δύσκολο; Η εκπομπή ή το δελτίο;

Για τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο δεν υπάρχει σύγκριση.
«Το δελτίο. Είναι πιο δύσκολο γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις. Στην εκπομπή μπορείς να τα πεις με δικό σου τρόπο. Λένε κάποιοι πολίτικες ειδήσεις θαρρείς και είναι η Κοσμογονία. Τώρα στην εκπομπή για παράδειγμα γινόμαστε έξαλλοι με τις ειδήσεις με παιδιά που πλακώνονται στα σχολεία, είναι όμως ένα κοινωνικό θέμα, ή ένα κακοποιημένο σκυλάκι. Υπάρχουν εικόνες που τις βλέπεις πιο συχνά. Η πρωινή εκπομπή είναι μία σύνθεση, δεν μπορείς να έχεις μόνο πολιτικά, μόνο αστυνομικά ή δικαστικά. Τα βάζεις όλα. Όπως πάει η ζωή μας».

Για την αμεσότητα που βγάζουν στην τηλεόραση και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, η Ανθή Βούλγαρη υπογράμμισε πως, «εγώ δεν θα μπορούσα να μιλήσω με «ξύλινη γλώσσα». Νομίζω θα ήμουν αστεία. Δεν νομίζω ότι θα έκανα δελτίο, αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ. Ας μου κάνουν μια πρόταση και θα το σκεφτώ! Να αλλάξω πάλι από ενημέρωση σε ψυχαγωγία; Μόνο εάν ερχόταν ο Ιορδάνης μαζί μου. Νομίζω ότι το κάνουμε και αυτό στην εκπομπή! Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ώρα!».

Και συμπλήρωσε: «Διαφωνούμε πολλές φορές με την σειρά των θεμάτων. Προσπαθούμε να τα συζητήσαμε όλα όπως στην καθημερινή ζωή μας. Δεν κάνουμε και καμία επιστήμη. Πολλές φορές που βλέπω το «Χαμογέλα και Πάλι!», βλέπω ότι έχετε μια δική σας οπτική στα πράγματα, που με ενδιαφέρει να την ακούσω. Καυγαδίζουμε φυσικά, τσακωνόμαστε, μπορεί να παρεξηγηθούμε αλλά μετά το ξεχνάμε αυτό είναι η σχέση μεταξύ μας. Η βάση είναι γερή».

Ποιο ήταν το περιστατικό που τους «ζόρισε» περισσότερο;
«Με ζόρισαν τα Τέμπη και με ζορίζουν ακόμα, δεν θα το ξεχάσω και δεν θέλω να το ξεχάσω, με ζόρισε εκείνη τη μέρα που βγήκε η γιαγιά μιας κοπέλας που «έφυγε» από τη ζωή και έκλαιγε με αναφιλητά. Όπως και όταν βγήκε μία κυρία που είπε ότι έχασε τον άντρα και το παιδί της και δεν έβρισκε κανέναν τους. δεν μπορείς να το προσπεράσεις αυτό», παραδέχθηκε η Ανθή Βούλγαρη και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Ιορδάνη Χασαπόπουλου.

«Δεν είναι σωστό, ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι εκτός. Ο Ιορδάνης έχει μεγαλύτερη εμπειρία και είναι πιο ψύχραιμος πάντα», σχολίασε.

Θα κατέβαιναν στην πολιτική;
«Η Ανθή ετοιμάζεται να κατέβει στον Βόλο στις επόμενες εκλογές! Εγώ από το 2000 «είμαι υποψήφιος». Δεν κατεβαίνω στην πολιτική. Η δημοσιογραφία πάντα λέγαμε ότι οδηγεί παντού αρκεί να φύγεις γρήγορα. Μου αρέσει που οι συνάδελφοι το τολμάνε και κατεβαίνουν στην πολιτική, δεν μου αρέσει που ξαναγυρνάνε όμως. Διότι εάν δε βγεις επιστρέφεις σαν σχολιαστής, πώς θα πείσεις τον τηλεθεατή;», ανέφερε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Υπάρχει «ελπίδα» για ένα καλύτερο μέλλον;
«Σίγουρα πάντα κάτι αλλάζει αλλά είναι κάτι μικρό, η νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα είναι ότι όταν κάποιος φτιάξει κάτι πάει ο άλλος και το χαλάει. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τώρα είμαστε πάλι στη φάση που χτίζουμε», τόνισε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

«Από τότε που θυμάμαι τον αυτό μου οι πολιτικοί μιλούν με τον ίδιο λόγο. Ρωτάς κάτι και απαντούν αυτό που θέλουν. Έχω ξεχωρίσει στελέχη από διάφορα κόμματα. Εάν αυτά ενώνονταν θα πήγαινε μπροστά η χώρα. Θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτή τη χώρα. Δεν σημαίνει ότι όποιος είναι στην πολιτική και έχει ένα όνομα ότι πρέπει να είναι εκεί για πάντα. υπάρχουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, που οφείλουμε να τους ακούσουμε και να τους δώσουμε μία ευκαιρία», υπογράμμισε κλείνοντας η Ανθή Βούλγαρη.