Μπορεί οι εθνικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, ωστόσο αµέσως µετά το ξεκαθάρισµα του πολιτικού σκηνικού για τα επόµενα χρόνια ο ΣΚΑΪ θα βρεθεί αντιµέτωπος µε την ανάγκη λήψης σηµαντικών αποφάσεων σε ό,τι αφορά τον ενηµερωτικό τοµέα. Με δεδοµένη την ανανέωση συµβολαίου του Γιώργου Αυτιά, αλλά και την ικανοποιητική πορεία της καθηµερινής πρωινής εκποµπής µε τους ∆ηµήτρη Οικονόµου και Άκη Παυλόπουλο, το ενδιαφέρον εντοπίζεται σε τρία µέτωπα.

Ο λόγος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και το lead-in για τη νέα σεζόν, το µέλλον των «Αταίριαστων», Γ. Ντσούνου και Χρ. Κούτρα, και το συµβόλαιο του επικεφαλής του τµήµατος, Βασίλη Παπαδρόσου, το οποίο τον περασµένο ∆εκέµβριο ανανεώθηκε για ένα έτος, µε όλα τα σενάρια για το τι µέλλει γενέσθαι να είναι ανοιχτά και σε πλήρη συνάρτηση µε τις επιδόσεις της ενηµέρωσης µέχρι τα τέλη του χρόνου.

Κεντρικός στόχος της διοίκησης του Νέου Φαλήρου για τη νέα σεζόν είναι η ολική επαναφορά του κεντρικού δελτίου µε τη Σία Κοσιώνη σε µονοπάτια πρωταθλητισµού και η λύση του γόρδιου δεσµού για την εξεύρεση ενός προγράµµατος που θα δίνει την επιθυµητή πάσα σε επίπεδο τηλεθέασης και θα ανταγωνιστεί την απόλυτη πρωτοκαθεδρία του «Chase» και της Μαρίας Μπεκατώρου. Στο κάδρο των αντίστοιχων προσδοκιών του καναλιού βρέθηκαν οι περιπτώσεις των Σεφερλή και Φερεντίνου, ενώ εξετάζεται κάθε πιθανός αποτελεσµατικός συνδυασµός.

Το µεγάλο αίνιγµα βεβαίως δεν είναι άλλο από τον σχεδιασµό για τους «Αταίριαστους», για τους οποίους ναι µεν υπάρχει η επιθυµία να διατηρηθούν στο δυναµικό του σταθµού, αλλά υπό πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση µε τη φετινή, προβληµατική χρονιά. Η επιστροφή στην προηγούµενη ώρα είναι στο τραπέζι, ωστόσο το πράγµα είναι πολύ περίπλοκο, αφενός λόγω της Φαίης Σκορδά και των προβλέψεων του συµβολαίου της και αφετέρου εξαιτίας της συνεπακόλουθης µείωσης του πολιτικού ενδιαφέροντος στο συγκεκριµένο slot, µε δεδοµένο ότι θα έχει παρέλθει η εκλογική χρονιά. Ως εκ τούτου, οι όποιες κουβέντες είναι µέχρι νεωτέρας πολυπαραγοντικές, ενώ θεωρείται σίγουρο πως, ανεξαρτήτως της κατάληξής τους, θα υπάρξουν σηµαντικές παρεµβάσεις σε επίπεδο θεµατολογίας και προσώπων στο concept που θα προκύψει από το ερχόµενο φθινόπωρο.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 14/4/2023.