Ακόμη μία ελληνική παραγωγή, μετά το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θα προβληθεί από το Netflix. Εδώ και πολλούς μήνες η κορυφαία παγκοσμίως συνδρομητική πλατφόρμα βρισκόταν σε συζητήσεις με την εταιρεία παραγωγής Tanweer για την αγορά της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η συμφωνία όχι απλώς έκλεισε, αλλά έχουν υπογραφεί και τα σχετικά συμβόλαια. Η ταινία σύντομα θα είναι διαθέσιμη στον κατάλογο των ταινιών του Netflix και αναμένεται η ακριβής ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από το μεγαλύτερο streaming δίκτυο παγκοσμίως.

Το «Σμύρνη μου αγαπημένη» είναι η πρώτη ελληνική ταινία που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Netflix. Είχε μεγάλη απήχηση στην Αμερική, ενώ στην Αυστραλία συνεχίζει για τέταρτη εβδομάδα την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Επίσης, η εταιρεία παραγωγής έχει προχωρήσει και σε ξεχωριστή συμφωνία για την προβολή της ταινίας σε κινηματογράφους Ρωσίας και Κίνας.

Στο Netflix θα υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα δύο επιλογές θέασης: μία στην ελληνική γλώσσα με υπότιτλους και μία μεταγλωττισμένη. Αυτή την περίοδο η Μιμή Ντενίση βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μεταφορά στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη και της συνέχειας του «Σμύρνη μου αγαπημένη», δηλαδή της παράστασης «Από Σμύρνη, Σαλονίκη», όπου παρακολουθούμε πλέον τη ζωή της Φιλιώς και των δικών της ανθρώπων στην Ελλάδα μετά τον ξεριζωμό από τις χαμένες πατρίδες. Παράλληλα η Μιμή Ντενίση βρίσκεται σε συζητήσεις και με τη δημόσια τηλεόραση για την προβολή μιας εκπομπής που θα αφορά στον απανταχού Ελληνισμό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONTIME στις 27/4/23