Την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», παρακολούθησε ένα τηλεοπτικό κοινό 20 εκατ. Βρετανών. Αναμφισβήτητα, ήταν το τηλεοπτικό «γεγονός» της χρονιάς, αλλά το κοινό ήταν σημαντικά μικρότερο από τα 29 εκατ. Βρετανούς, που παρακολούθησαν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τα νούμερα τηλεθέασης για τη στέψη στο Αβαείο του Ουέστμινστερ είναι προφανές ότι ενισχύθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να παραμείνουν μέσα και να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τη στέψη.

Η συντριπτική πλειονότητα του κοινού -15,5 εκατ.- παρακολούθησε την κάλυψη του BBC, η οποία μεταδόθηκε από το BBC One, το BBC Two και το κανάλι BBC News. Η κάλυψη του ITV ξεπέρασε τους 3,6 εκατ. τηλεθεατές και η κάλυψη του Sky έφτασε στα 800.000 άτομα στο Sky News και το Sky Showcase, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τηλεθέασης Barb, που παρέχονται από το πρακτορείο Digital-i.

Τα νούμερα τηλεθέασης δεν περιλαμβάνουν τον μικρό, αλλά σημαντικό αριθμό ατόμων που παρακολούθησαν τη στέψη μέσω «ζωντανών» ροών και μέσω μη παραδοσιακών μεθόδων μετάδοσης, όπως το YouTube. Επιπλέον, ορισμένα τηλεοπτικά κανάλια επέλεξαν να αγνοήσουν εντελώς τη στέψη, με ανάμεικτα αποτελέσματα τηλεθέασης.