6 χρόνια μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Απογευματινή σας προσφέρει ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που σκιαγραφεί την προσωπικότητα, το ήθος και το έργο του μεγάλου ηγέτη, μέσα από τα δικά του λόγια.

Το σημαντικό βιβλίο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ» αποκαλύπτει το όραμα του μεγάλου ηγέτη της δεξιάς για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τη δημοκρατία, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική μέσα από προσωπικές δηλώσεις του ιδίου, ομιλίες και αποσπάσματα συνεντεύξεων του. Η πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν ένα μακροχρόνιο και επίπονο οδοιπορικό μέσα από τους δύσβατους και ανηφορικούς δρόμους της μεταπολεμικής ελληνικής Ιστορίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος ηγέτης που ξεχώρισε για τη συνεχή συμμετοχή του στα συντελούμενα, την αδιάλειπτη ενεργητική παρουσία του και τον σκληρό προσωπικό του αγώνα για το καλό του έθνους. Ήταν ένας πολιτικός που, στα χρεωκοπημένα οράματα και τον πολιτικαντισμό των αντιπάλων του, αντιπαρέθεσε το μέτρο και την τόλμη, την υπευθυνότητα και το νηφάλιο επιχείρημα. Ήταν ο άνθρωπος που έπλασε τη Νέα Δημοκρατία στα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών φιλελεύθερων κομμάτων και έδωσε μαθήματα κοινοβουλευτικού ήθους, αγωνιζόμενος πάντα για την ομαλότητα, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τον εκσυγχρονισμό και την κάθαρση στο δημόσιο βίο.

Τα κείμενα που θα βρείτε στο βιβλίο «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ» συνοψίζουν τις βασικές αρχές και τις θέσεις του, τους άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκε πάντα η πολιτική του δράση. Έτσι αποκαλύπτεται μέσα από τα δικά του λόγια, μέσα από τις δικές του δηλώσεις, ότι υπήρξε ο πολιτικός της συνέπειας, της καθαρότητας, της σταθερότητας στις αρχές του. Ο δημοκρατικός διάλογος, ο σεβασμός των θεσμών, η αξιοκρατία, το κοινοβουλευτικό ήθος, η αίσθηση του χρέους, η συναίνεση, η εθνική συμφιλίωση, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι οι αμετάθετες αρχές που οριοθετούν την πολιτική του.

Στο βιβλίο αυτό, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας για τη Δημοκρατία, για την Πολιτική, για την Ελλάδα, για την Κρήτη, για τον Πολιτισμό, για την Ευρώπη και τον Κόσμο, αυτοπροσωπογραφείται με πληρότητα και σαφήνεια ως ένας σύγχρονος ηγέτης με ρεαλιστικό όραμα για την Ελλάδα και τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται ακόμα οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα πρόσωπα που καθόρισαν την Ελλάδα, όπως για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους.