Στην ευθύνη του γραφείου του πρωθυπουργού αναµένεται να παραµείνει, εκτός απροόπτου, η ΕΡΤ και στη µετεκλογική διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (εφόσον επιβεβαιωθούν οι δηµοσκοπήσεις και το γενικότερο κλίµα).

Συνεργάτες του µέχρι πρότινος ενοίκου του Μεγάρου Μαξίµου διαµηνύουν πως το συγκεκριµένο µοντέλο πέτυχε απολύτως, γεγονός που φαίνεται αφενός από το στίγµα που έδωσε η κρατική τηλεόραση σε επίπεδο ποιότητας των εκποµπών, αφετέρου από τις επιδόσεις της στο µέτωπο της τηλεθέασης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο επιτυχηµένο, όπως λένε οι εν λόγω κύκλοι, εγχείρηµα του ERTFLIX, καθώς και του ERTNEWS. Με βάση τα παραπάνω, η παραµονή του Κωνσταντίνου Ζούλα στο πόστο του επικεφαλής του Ραδιοµεγάρου θεωρείται, αν µη τι άλλο, το πιθανότερο σενάριο.

Το σενάριο της Ευρωβουλής

Μοναδική περίπτωση να µην προχωρήσει ο εν λόγω σχεδιασµός είναι να υπερισχύσει το σενάριο που τον θέλει στη λίστα της Ν.∆. για την Ευρωβουλή.

«Αγνωστος x» παραµένει ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ που θα αναλάβει τη θεσµική εποπτεία της λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης, µαζί, βεβαίως, µε τους κεντρικούς παίκτες της πρωθυπουργικής «αυλής».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 2 Ιουνίου 2023.