Ελλάς Άνωθεν

Ήπειρος - Θεσσαλία

ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μια πολυτελής έκδοση με μοναδικές αεροφωτογραφίες στις απαράμιλλες ομορφιές της χώρας μας

Ανακαλύψτε πανέμορφα τοπία με ατελείωτες πεδιάδες, απόκρημνα βουνά, υπέροχες παραλίες, μοναδικά ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

«Ελλάς Άνωθεν, Ήπειρος - Θεσσαλία»: Μη χάσετε το σκληρόδετο συλλεκτικό λεύκωμα, αυτό το Σάββατο , ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_02

 

Αποκτήστε αυτό το Σάββατο 17.06, το σκληρόδετο συλλεκτικό λεύκωμα “ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ”, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά με τα Παραπολιτικά και θαυμάστε από ψηλά την καρδιά της Ελλάδας.

Η Ελλάδα, η μικρή αυτή χώρα της Μεσογείου στην εσχατιά της Ευρώπης, κλείνει μέσα της μοναδικές φυσικές ομορφιές, οι οποίες συμπληρώνουν αρμονικά το τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο που αιώνες ολόκληροι «έχτισαν» στα εδάφη της με το πέρασμά τους. Ζούμε σε μία από τις ομορφότερες και πιο ενδιαφέρουσες χώρες του κόσμου: κάθε γωνιά της, σχεδόν, έχει κάτι μοναδικό να δείξει, κάτι αξιόλογο να διηγηθεί.

Η Ήπειρος και η Θεσσαλία συνθέτουν μία από τις πιο παραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, πλούσια σε φυσικούς πόρους, μοναδικά ιστορικά μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, τοπία απαράμιλλου κάλλους, ατελείωτες πεδιάδες, απόκρημνα βουνά, υπέροχες παραλίες, φιλόξενους ανθρώπους και μια μακρά ιστορία που καθόρισε σημαντικά την πορεία της χώρας στους δύσκολους καιρούς που αμαύρωσαν το παρελθόν της.

Ήπειρος και Θεσσαλία, στην καρδιά σχεδόν της Ελλάδας, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς που τόσο περήφανα έχουν εναποτεθεί εδώ, οι οποίοι αποπνέουν ένα άρωμα αυθεντικά ελληνικό.

Ακόμα,

STARTUPPER mag: Το περιοδικό της ελληνικής Startrup σκηνής, το Σάββατο 17.06 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_03

Αυτό το Σάββατο 17 Ιουνίου, μη χάσετε αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το περιοδικό STARTUPPER MAG, το περιοδικό της Καινοτομίας και της Νέας Οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό έντυπο το οποίο κυκλοφορεί με στόχο να καταγράψει την επικαιρότητα και τη θεματολογία της ελληνικής Startup σκηνής.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η επόμενη μέρα των funds στην Ελλάδα

Δεν χωρά αμφιβολία ότι το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει πραγματοποιήσει «άλματα» τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, σε μια περίοδο οι επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας έχουν μειωθεί δραματικά παγκοσμίως, οι ελληνικές Startups έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, καθώς έχουν καταφέρει να «σηκώσουν» κεφάλαια άνω των 140 εκατ. ευρώ από την αρχή της χρονιάς. Μερικά από τα μεγαλύτερα funds στην Ελλάδα μιλούν αποκλειστικά στο Startupper Mag για τα πρώτα τους βήματα, τους λόγους που τους κάνουν να πουν το «ναι» σε μια επένδυση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις τάσεις που πιστεύουν ότι θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια, αλλά και για τα σχέδια τους για το μέλλον.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Από τα e-shops στο Metaverse

Οι φρενήρεις ρυθμοί της καθημερινότητας και το ανελαστικό πρόγραμμα μας ωθούν στην επιλογή των ηλεκτρονικών αγορών έναντι της φυσικής παρουσίας στα καταστήματα. Για πολλούς καταναλωτές η επιλογή αυτή αποτελεί την ιδανική λύση για εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος, ωστόσο για κάποιους άλλους θεωρείται ακόμα και ξεπερασμένη, δεδομένου πως πλέον επικρατεί και η… meta εποχή στο ντύσιμο, αφού ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έχει δημιουργήσει τις πλέον φουτουριστικές κολεξιόν μέσα σε μια digital πλατφόρμα, όπου οι χρήστες του metaverse μπορούν να δοκιμάζουν, να επιλέγουν και να αλλάζουν τα ρούχα τους. Το μεγάλο αφιέρωμα του STARTUPPER MAG περιλαμβάνει τα κορυφαία e-shops τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με επιλογές για όλους, τρόπους για την «αναβίωση» των ρούχων μας και τον μηδενισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, αλλά και μία ματιά στο μέλλον με την έλευση του metaverse και το… ψηφιακό ντύσιμο.

ΘΕΜΑ: ESG, οι «πράσινες» εταιρείες που ξεχωρίζουν

Σήμερα, η Περιβαλλοντική και Στρατηγική Διακυβέρνηση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους οι επιχειρήσεις, μετά... την ίδια την παραγωγή του προϊόντος τους! Ουσιαστικά αφορά την περιβαλλοντικά υπεύθυνη πολιτική, με ισορροπημένη παραγωγή Αερίων του Θερμοκηπίου, το net zero με λίγα λόγια το οποίο θα είναι ο νο1 παράγοντας για έγκριση ή απόρριψη χρηματοδότησης. Κάποιες εταιρείες έχουν ήδη βρει τα πατήματά τους, άλλες είναι στον δρόμο να τα βρουν. Το σίγουρο είναι πως θα τα βρουν -είτε θέλουν, είτε όχι- ή θα «βουλιάξουν». Παρουσιάζουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα συναντήσουν οι επιχειρήσεις, που αποσκοπεί πολιτικά και πως αποτρέπεται και μερικά παραδείγματα α λα ελληνικά, εταιρειών που προσπαθούν σκληρά για ένα ESG που θα επιτρέψει την ροή των επενδύσεων, κρατικών, ευρωπαϊκών και ιδιωτικών μιας και πλέον αποτελεί τον πρώτο τομέα που κοιτάζει ένας υποψήφιος επενδυτής.

STARTUPS: Το οικοσύστημα της Κύπρου διαρκώς «ωριμάζει»

Το startup οικοσύστημα της Κύπρου «γεννήθηκε» το 2012 και μέχρι σήμερα παραμένει ένα δυναμικό περιβάλλον με πολλές προοπτικές για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Το οικοσύστημα έχει ωριμάσει σε σημείο που οι κυπριακές εταιρείες εξαγοράζονται από κολοσσούς τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα η Foody από την Delivery Hero, η fintech Point Nine από τον ιαπωνικό τραπεζικό κολοσσό Mitsubishi UFJ Financial Group αλλά και αντλούν σημαντικά κεφάλαια -άνω των 14 εκατ.- όπως η εταιρεία βιοτεχνολογίας NIPD Genetics. Όλες αυτές οι κινήσεις αποδεικνύουν πως η Κύπρος μπορεί να παράγει τεχνολογία υψηλής ποιότητας που δεν υστερεί έναντι των ανταγωνιστών. Ελπιδοφόρο και δυναμικό, αλλά και με αρκετά κεφάλαια, το startup οικοσύστημα στην Κύπρο έχει αναδείξει αρκετά success stories τα τελευταία χρόνια, τα οποία παρουσιάζει το STARTUPPER MAG σε ένα μοναδικό αφιέρωμα καταγραφής των κυριότερων και πιο ηχηρών περιπτώσεων νεοφυών επιχειρήσεων με κυπριακή ταυτότητα.