Σε εξέλιξη βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος η μεγάλη γιορτή υπέρ της ανακύκλωσης και κατά της χρήσης του πλαστικού, που έχουν διοργανώσει στην Πλατεία Συντάγματος, η Τεχάν Περιβαλλοντική Διαχείριση και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Πλαστικής Σακούλας.

Στον χώρο βρίσκεται το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για πλαστικές, μεταλλικές, γυάλινες συσκευασίες και χαρτιού, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τη διαδικασία της σωστής ανακύκλωσης με το σύστημα «Διαλογής στην Πηγή», την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την προστασία του πλανήτη μας.






Επιπλέον, υπάρχουν ειδικά σημεία για τη συλλογή πλαστικής σακούλας, ενώ λειτουργεί και Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά.

Ο όμιλος Παραπολιτικά Media στηρίζει την Παγκόσμια ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας.

Τα «Παραπολιτικά 90.1» εκπέμπουν ζωντανά εκπομπές από την Πλατεία Συντάγματος.

Από τις 11.00 μέχρι τις 13.00 έκαναν εκπομπή από την πλατεία Συντάγματος ο Θανάσης Φουσκίδης με τη Στέλλα Γκαντώνα, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, φιλοξένησαν τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Νίκο Αβραμίδη, αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Αθηναίων.














Ακόμα, από τις 15.00 με 17.00 έρχονται τα «Κακά Κορίτσια», η Μαρία Λεμονιά και η Έλενα Καραμίχαλου.

Οι δημοσιογράφοι ανακυκλώνουν και δοκιμάζουν το σύστημα Διαλογής της Πηγής ζωντανά με γνωστούς καλεσμένους από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο.