Η Κατερίνα Καινούργιου και η Μαρία Μπεκατώρου είναι καλές φίλες, γνωρίζονται από παλιά και διατηρούν πολύ καλή σχέση.

Η Καινούργιου έκανε μια αναφορά σε αυτή τη σχέση μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε για τη βοήθεια που ζήτησε κάποτε από την Μπεκατώρου.

Η παρουσιάστρια ανέφερε πως, όταν έκανε την πρακτική της στο Τηλεάστυ, τον πρώτο καιρό δεν περνούσε καλά, καθώς είχε αναλάβει το πολιτικό ρεπορτάζ που δεν της άρεσε καθόλου και γι’ αυτό ζήτησε από τη Μαρία Μπεκατώρου να την πάρει στην εκπομπή της.

«Μπαίνω πρώτο χρόνο στο πανεπιστήμιο στα μέσα μαζικής και ο μπαμπάς μου είπε πως “αν θες να ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία -με φανταζόταν να λέω δελτία ειδήσεων-, πρέπει να κάνεις πρακτική. Θα πας στον φίλο μου τον Γιώργο Καρατζαφέρη, να πας δίπλα του. “…Πού έμπλεξα;” λέω. Δεν μου άρεσε και το πολιτικό και διαφωνούσα με τις απόψεις του ΛΑΟΣ. Τον παίρνει τηλέφωνο και λέει “βεβαίως, φέρε το παιδί”. Μπαίνω πρώτη ημέρα και θυμάμαι να είμαι στο γραφείο του κ. Καρατζαφέρη με τη σύζυγό του και να με βάζουν να γράφω κάτι πολιτικά, κάτι λόγους και είχε πάθει σοκ. Δεν ήξερα πώς θα το διαχειριστώ.

Θυμάμαι να τελειώνω αργά το βράδυ, να πρέπει να γυρνάω σπίτι μου που έμενα στην άλλη άκρη της γης. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου. Μέχρι που περνάει ο καιρός, δύο μήνες, καθόμουν εκεί, προσπαθούσα, προσπαθούσα, γιατί το κανάλι δεν ήταν πολιτικό, μεταφέραμε τις απόψεις του Καρατζαφέρη, δεν ήταν αντικειμενικό. Βλέπω τότε τη Μαρία Μπεκατώρου να κατεβαίνει τα σκαλιά και αρχίζει και μου μιλάει. Μου λέει “τι γλυκό κορίτσι είσαι”. Αρχίζουμε και μιλάμε και της λέω: “Να σου πω κάτι; Σε παρακαλώ, σώσε με. Μπορείς να με πάρεις στην εκπομπή σου, γιατί με έχει στείλει εδώ ο πατέρας μου να κάνω πρακτική και δεν μου αρέσει σε αυτό το κομμάτι”. Μου λέει: “Άσε, θα το χειριστώ εγώ”. Μίλησε τότε με τον Καρατζαφέρη και πήγα και σώθηκα» είπε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Καινούργιου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 7/07/2023