Τα γυρίσματα της σειράς εποχής «Ηλέκτρα», που έρχεται στην ΕΡΤ1 τη νέα σεζόν, έχουν αρχίσει και ο φακός της ΕΡΤ βρέθηκε στα παρασκήνια για να μας δώσει μια πρώτη γεύση όσων θα παρακολουθήσουμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Μέσα από τα φωτογραφικά καρέ «ταξιδεύουμε» στη δεκαετία του ’70, οπότε και διαδραματίζεται η σειρά, που καταγράφει την ιστορία μιας γυναίκας καταπιεσμένης από τις συμβάσεις της εποχής και τον καθωσπρεπισμό της μικρής κοινωνίας ενός νησιού.

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε τοποθεσίες όπως τα Σπάτα, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και το Λαύριο, και θα συνεχιστούν με πυρετώδεις ρυθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες η Καρδαμύλη, με πλάνα που αποτυπώνουν ανάγλυφα τη νησιωτική ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής.

Η Έμιλυ Κολιανδρή υποδύεται την Ηλέκτρα. Μια γυναίκα που έχει μάθει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στους ρόλους που της έχουν ανατεθεί (της συζύγου του δημάρχου, της καλής μάνας, της σεβαστικής κόρης), δίνοντας την εντύπωση μιας δυναμικής γυναίκας. Πίσω, όμως, από το σκληρό περίβλημα, κρύβεται μια ευαίσθητη καλλιτεχνική ψυχή, παθιασμένη και διψασμένη για ζωή, που θα αναζητήσει την ελευθερία της από τον καταπιεστικό σύζυγό της Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος) και από τα στεγανά της συντηρητικής κοινωνίας, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η γνωριμία της Ηλέκτρας με τον Παύλο Φιλίππου (Αποστόλης Τότσικας) θα ανατρέψει τα πάντα.

Εκείνος, όσο ήταν στην Αθήνα, γνώρισε αρκετές κοπέλες, αλλά για καμία δεν ένιωσε όπως όταν πρωτοαντίκρισε την Ηλέκτρα. Το πάθος που νιώθει γι’ αυτή τη γυναίκα είναι πρωτόγνωρο, δεν το ελέγχει και για χάρη της θα διακινδυνέψει τα πάντα.

*Δημοσιεύθηκε στην On time στις 16/8/2023.