Τα σημαντικότερα βιβλία που έβαλαν τα θεμέλια της ελληνικής γλώσσας, για να επιλέξετε, αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το Σάββατο 09.09

 

1600_640_02_2_

 

Ομιλείτε ελληνικά;

-Η «Νεοελληνική Γραμματική» του Μανόλη Τριανταφυλλίδη,

Αυτό το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου μη χάσετε τη  «Νεοελληνική Γραμματική» του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, το κλασικό μπλε βιβλίο των σχολικών μας χρόνων, που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων. Πρόκειται για την πληρέστερη και εγκυρότερη γραμματική της δημοτικής, το βιβλίο-σταθμό στη μελέτη της νεοελληνικής γλώσσας και στην ιστορία της νεοελληνικής παιδείας. Το πιο χρήσιμο εργαλείο γνώσης για όλους τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου, τους δασκάλους και τους καθηγητές, αλλά και για όλους όσοι αγαπούν την ελληνική γλώσσα!

Η Νεοελληνική Γραμματική του Μ. Τριανταφυλλίδη είναι ένα πολύτιμο έργο μελέτης, μόχθου και αγάπης που συντάχθηκε με στόχο να προσφέρει αρτιότερη γλωσσική παιδεία σε όλους τους Έλληνες. Περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες της νεοελληνικής γραμματικής, τα μέρη του λόγου και τη χρήση τους, την καταγωγή, το σχηματισμό και τη σημασία των λέξεων, ορθογραφικό οδηγό για τις λέξεις εκείνες που παρουσιάζουν ορθογραφικές δυσκολίες και αναλυτικό κατάλογο ανώμαλων ρημάτων, με εύχρηστη κατηγοριοποίηση, για μεγαλύτερη ευκολία στην ανάγνωση.

 

ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ, Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΡΗΜΑΤΩΝ

 

«Με το βιβλίο αυτό θα μάθεις να σκέπτεσαι σωστά. Γιατί μαθαίνει να σκέπτεται όποιος μαθαίνει τη γλώσσα του. Η γλώσσα και η σκέψη γεννιούνται μαζί. Θα μάθεις ακόμη ότι η γλώσσα μας δεν πορεύεται στα τυφλά. Έχει κανόνες που την κυβερνούν, έχει τους νόμους της, που όσο θα τους γνωρίζεις τόσο και θα την αγαπάς περισσότερο. Θα νιώθεις ότι κατέχεις θησαυρό. Για να σε βοηθήσει όμως το βιβλίο αυτό να γνωρίσεις τη γλώσσα σου, πρέπει να το χρησιμοποιείς σωστά. Είναι μέγαλο κέρδος να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά ένα βιβλίο. Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις να ανατρέχεις σε αυτό και να βρίσκεις κάθε φορά ό,τι θελήσεις. Το βιβλίο τότε γίνεται ένα εργαλείο στα χέρια σου, γίνεται, αν θέλεις, φίλος σου».

-Το πολύτιμο σχολικό εγχειρίδιο «Συντακτικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης», του Aχιλλέα Τζάρτζανου

Τα Παραπολιτικά προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια το πολύτιμο σχολικό εγχειρίδιο του σπουδαίου καθηγητή Αχιλλέα Τζάρτζανου, «Συντακτικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης».

Η διάσημη αυτή έκδοση του συντακτικού των Αρχαίων Ελληνικών, που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, περιέχει όλους τους συντακτικούς κανόνες της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και αποτελεί ως τις μέρες μας τον καλύτερο οδηγό εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

  • Η πρόταση και τα είδη της
  • Ονοματικοί προσδιορισμοί
  • Αντωνυμίες
  • Το άρθρο
  • Σύνταξη του ρήματος
  • Οι επιρρηματικοί προσδιορισμοι
  • Οι προθέσεις
  • Χρόνοι και εγκλίσεις
  • Σύνδεση προτάσεων και είδη αυτής
  • Πλάγιος λόγος
  • Το απαρέμφατο
  • Η μετοχή
  • Περί σχημάτων

-Το σπάνιο βιβλίο του Αχιλλέα Τζάρτζανου, «Γραμματική της Νέας Ελληνικής Γλώσσης (της απλής καθαρευούσης)», του 1945

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν το σπάνιο βιβλίο του καθηγητή Αχιλλέα Τζάρτζανου, «Γραμματική της Νέας Ελληνικής Γλώσσης (της απλής καθαρευούσης), του 1945.

Η μοναδική αυτή έκδοση αναδείχτηκε στο κυριότερο βοήθημα των εκπαιδευτικών και αποτέλεσε τον κανόνα της σχολικής γλώσσας για όσους συνέταξαν κατόπιν σχολικές γραμματικές της καθαρεύουσας, τόσο για τη στοιχειώδη, όσο και για τη μέση εκπαίδευση.

Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος υπήρξε σπουδαίος φιλόλογος και γλωσσολόγος. Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1873 και πέθανε το 1946. Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή, αναγορεύθηκε διδάκτωρ της φιλολογίας. Χρημάτισε Ελληνοδιδάσκαλος (1892-1900), Σχολάρχης (1901-1910), καθηγητής Γυμνασίου, Γενικός Επιθεωρητής Σχολείων (1914-1917), Εκπαιδευτικός Σύμβουλος (1917-1926), συγγραφέας διαφόρων επιστημονικών πραγματειών, γλωσσικών, λαογραφικών και διδακτικών βιβλίων.

ΜΑΖΙ,

Η διάσημη σειρά της LAROUSSE, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», αυτό το Σάββατο 09.09 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά

Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν τη διάσημη σειρά της LAROUSSE, «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», για να επιλέξετε όποιον τόμο της επιθυμείτε.

-«ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ»

1600_640_03_1_

 

-«ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ σε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ»

-«ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ»

 

Ακόμα και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, οι χρήσιμοι οδηγοί της Larousse θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε τον χώρο σας, να επιδιορθώσετε αλλά και να κατασκευάσετε ό,τι χρειάζεστε για το σπίτι!

  • Με ξεκάθαρες και πλήρεις οδηγίες βήμα βήμα κι ένα σωρό μυστικά, για να πετύχετε όλα σας τα σχέδια.
  • Με περισσότερες από 400 φωτογραφίες, που θα σας δώσουν έμπνευση, πρωτότυπες ιδέες και τις καλύτερες πρακτικές λύσεις!

Θα βρείτε συμβουλές για να διαλέξετε τα σωστά υλικά, να οργανώσετε το χώρο εργασίας σας, να προετοιμάσετε τις επιφάνειες. Πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά κάθε υλικού, τις προτεινόμενες χρήσεις του και τις σωστές επιλογές. Και θα μπορείτε να κάνετε όσες κατασκευές κι αλλαγές επιθυμείτε στο σπίτι σας, χωρίς να έχετε να ζηλέψετε τίποτα από έναν επαγγελματία!

-«ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ»

Θα βρείτε συμβουλές για να διαλέξετε τα κατάλληλα υλικά, να οργανώσετε το χώρο εργασίας σας και να προετοιμάσετε τις επιφάνειες. Όλες οι τεχνικές εφαρμογής, ανάλογα με το είδος του προϊόντος: Χρώματα και διακοσμητικά επιχρίσματα, ταπετσαρίες, πλακάκια, παρκέ και ξύλινες επενδύσεις, μοκέτες και φυσικές ίνες και λοιπές επιστρώσεις δαπέδου.

-«ΜΙΚΡΟΕΠΙΣΚΕΥΕΣ σε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗ»

Με τον χρήσιμο οδηγό της Larousse θα μάθετε ό,τι χρειάζεται, για να κάνετε συνήθεις μικροεπισκευές παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για να βελτιώσετε την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας, εύκολα και οικονομικά. Όλες οι σωστές κινήσεις για να λύσετε τα προβλήματα σε Ηλεκτρολογικά: διαλέξτε τον σωστό φωτισμό, εντοπίστε μια βλάβη, αλλάξτε το ντουί μιας λάμπας ή έναν διακόπτη. Υδραυλικά: επισκευάστε μια βρύση ή ένα καζανάκι που τρέχει, καταπολεμήστε τις άσχημες μυρωδιές, συνδέστε ένα πλυντήριο. Μόνωση: αναζητήστε τις πηγές υγρασίας, εξασφαλίστε καλό αερισμό, διαλέξτε το καλύτερο μονωτικό.

-«ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ»

Θα μάθετε όλες τις απαραίτητες κινήσεις και τις τεχνικές, για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα ως ξυλουργός! Πριόνισμα, τρύπημα, γυάλισμα, πλάνισμα, συναρμολόγηση, τρίψιμο και βερνίκωμα! Μαζί με όλες τις πληροφορίες για τα διαφορετικά είδη ξύλου και τις χρήσεις τους, την επιλογή των σωστών εργαλείων, την οργάνωση του χώρου εργασίας σας, τις χρήσιμες και πρακτικές κατασκευές.