Σε εφαρµογή µπαίνει αµέσως µετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές το κυβερνητικό πλάνο για περαιτέρω παρεµβάσεις στην ΕΡΤ, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό υπό επεξεργασία, µε τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και αρµόδιο για τα ΜΜΕ που βρίσκονται υπό κρατική οµπρέλα, Γιάννη Μπρατάκο, να έχει την εποπτεία των σχετικών πρωτοβουλιών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ένα από τα µεγαλύτερα µέτωπα του επόµενου διαστήµατος θα αγγίζει τον ρόλο της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 εντός του νέου πλαισίου λειτουργίας που καθιερώνεται στη δηµόσια τηλεόραση, στην κατεύθυνση τόσο της ισχυροποίησης του τηλεοπτικού τους στίγµατος όσο και του εξορθολογισµού των λειτουργικών τους εξόδων.

Συγχώνευση ΕΡΤ2 - ΕΡΤ3

Με δεδοµένη λοιπόν την ανάδειξη της ΕΡΤ1 ως ψυχαγωγικού τηλεοπτικού πόλου, µε σταθερό στόχο να δοθεί ικανοποιητικό δείγµα γραφής έναντι του ανταγωνισµού µε τα ιδιωτικά κανάλια, και τη δηµιουργία του ΕΡΤ News ως µιας καθαρά ενηµερωτικής συχνότητας, είναι αλήθεια πως εκ των πραγµάτων ο ρόλος της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 περνάει µοιραία σε µια διαδικασία συνεχούς υποβάθµισης.

Για τον λόγο αυτόν αναζητούνται αποτελεσµατικές λύσεις εντός του Ραδιοµεγάρου, αλλά και του Μεγάρου Μαξίµου, µε το πλέον επικρατέστερο σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι να αφορά τη συγχώνευση των δύο καναλιών σε ένα, το οποίο θα προβάλλει πολιτιστικό περιεχόµενο αλλά και θέµατα από την ελληνική περιφέρεια.

Θα πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για µια προσπάθεια να «παντρευτούν» τα προγράµµατά τους, που κατά βάση απευθύνονται σε ειδικά κοινά, ώστε να προκύψει ένα ελκυστικό προϊόν, αλλά και οικονοµικά διαχειρίσιµο. Σε περίπτωση που προκριθεί η συγκεκριµένη διέξοδος, τότε οι εργαζόµενοι θα απορροφηθούν σε αυτό το εγχείρηµα, προκειµένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που θα προκύψουν

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 23/9/2023