STARTUPPER mag: Το περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής, το Σάββατο 21.10 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_02

 

Αυτό το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, μη χάσετε αποκλειστικά με τα «Παραπολιτικά» το περιοδικό STARTUPPER MAG, το περιοδικό της Καινοτομίας και της Νέας Οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό έντυπο το οποίο κυκλοφορεί με στόχο να καταγράψει την επικαιρότητα και τη θεματολογία της ελληνικής Startup σκηνής, καθώς και όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Vodafone Posidonia, σημαντική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί επιτακτική ανάγκη, το Ίδρυμα Vodafone, μέσω του νέου πυλώνα δράσεων για το Περιβάλλον και με όχημα το πρόγραμμα Vodafone Posidonia επιδιώκει να ανακόψει την καταστροφική πορεία που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Προτεραιότητα του προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με το Oceanus Lab, είναι η στρατηγική χαρτογράφηση των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας στο Αιγαίο. Πέραν του θετικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος των λιβαδιών, ο οικονομικός αντίκτυπος της χαρτογραφούμενης μόνο κατά τον πρώτο χρόνο του έργου Ποσειδωνίας υπερβαίνει τα €10 δις. ετησίως.

DIGITAL: Ψηφιακός μετασχηματισμός και smart cities

Η ψηφιακή αναβάθμιση του κράτους και η ανάπτυξη εφαρμογών smart cities αποτελούν δύο βασικούς στόχους για την Ελλάδα, καθώς μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Η ψηφιακή αναβάθμιση του κράτους περιλαμβάνει την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες του κράτους. Οι εφαρμογές smart cities είναι εφαρμογές που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως το Internet of Things (IoT), το big data και η τεχνητή νοημοσύνη AI, για την παροχή υπηρεσιών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε μια πόλη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Drones, στην υπηρεσία του πολίτη και του κράτους

Τα drones, ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη unmanned aerial vehicle (UAV), είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Αρχικά, τα drones χρησιμοποιούνταν κυρίως για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά πλέον βρίσκουν εφαρμογή και σε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων, τόσο στην καθημερινότητά μας όσο και σε έκτακτες καταστάσεις. Τα drones χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά για διάφορους σκοπούς στην καθημερινότητά μας και το Startupper Mag μίλησε με όλους όσους δραστηριοποιούνται στον καινοτόμο και εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο των drones, προκειμένου να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό αφιέρωμα.

DIGITAL CARS: BMW iX2 - Honda e:Ny1

Η μεγάλη στιγμή για τους φανατικούς της ιστορικής BMW αλλά και των ηλεκτροκίνητων μοντέλων έφτασε, με την επίσημη παρουσίαση της ολοκαίνουργιας, «φρέσκιας», αμιγώς ηλεκτρόκινητης BMW iX2, η οποία λανσαρίστηκε μαζί με την πολυαναμενόμενη X2 M35i και ήδη έχει... κάψει καρδιές με τον κομψό σχεδιασμό και τις εκπληκτικές επιδόσεις της.Την ίδια στιγμή, στα βάθη της Ανατολής, η Honda, πάντα πρωτοπόρος στις τεχνολογικές εξελίξεις και τιμώντας το πολύ βαρύ σαν ιστορία όνομά της, έχει κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1, ένα δυναμικό, κομψό και αρκετά πρακτικό compact SUV, το οποίο απευθύνεται σε μια νέα γενιά αγοραστών -και όχι μόνο. Η στήλη Digital Cars του Startupper Mag σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά των δύο ολοκαίνουργιων, υπερσύγχρονων ηλεκτροκίνητων μοντέλων του γερμανικού και του ιαπωνικού κολοσσού... και από εκεί και πέρα, η τελική επιλογή είναι δική σας, χωρίς να υπάρχει λανθασμένη!

Μαζί,

«Λίμνες, ποτάμια, βιότοποι» και «Οικισμοί»: Δύο νέα σκληρόδετα φωτογραφικά λευκώματα για να επιλέξετε, αυτό το Σάββατο 21.10, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά!

«ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ»

ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600_640_03

 

Μια πολυτελής έκδοση με αεροφωτογραφίες από τις απαράμιλλες ομορφιές της χώρας μας.

ΛΙΜΝΕΣ – ΠΟΤΑΜΙΑ – ΒΙΟΤΟΠΟΙ

Η Ελλάδα, ένα κράτος με σχετικά μικρή έκταση στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης, φαίνεται να αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για τη φύση, η οποία «είδε» στο ανάγλυφό της έναν τεράστιο καμβά, όπου και ξετύλιξε το μεγαλείο της δημιουργίας της, επιφυλάσσοντας μοναδικές εκπλήξεις στους ταγμένους εξερευνητές της. Αρωγός στο έργο της στάθηκε πολλές φορές το ανθρώπινο χέρι, που με αγάπη και σεβασμό έκανε τις διακριτικές του παρεμβάσεις.

Ο τόμος αυτός είναι αφιερωμένος, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, στις λίμνες, τους ποταμούς και τους βιότοπους της χώρας μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολυσχιδούς τοπίου της. Το υδάτινο στοιχείο, πηγή ζωής και ευημερίας, αναλαμβάνει εδώ το ρόλο του πρωταγωνιστή, αποκαλύπτοντας μοναδικές πτυχές της Ελλάδας που, ιδωμένες από ψηλά, αποκτούν μία διάσταση σχεδόν ονειρική. Ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι «Άνωθεν» ξεκινά, λοιπόν, και σας προσκαλεί να το ακολουθήσετε...

ΟΙΚΙΣΜΟΙ

Επιβλητικά οχυρά στραμμένα προς ένα αθέατο παρελθόν, μεγαλόπρεπα αρχοντικά καμωμένα με τη στιβαρή πέτρα, γραφικά καλντερίμια «σημαδεμένα» από τα βήματα χιλιάδων περαστικών, θρησκευτικά μνημεία εμποτισμένα με κατανυκτικές μνήμες αιώνων, παραδοσιακό χρώμα και άρωμα παντού. Έτσι, πολύ περιεκτικά, θα μπορούσε να αποτυπώσει κανείς την εικόνα των παραδοσιακών οικισμών της Ελλάδας, η αρχιτεκτονική και πολιτιστική αξία των οποίων δεν μπορεί να συνοψιστεί σε λίγες μόνο λέξεις.

Στη χώρα μας υπάρχουν διάσπαρτοι αμέτρητοι διατηρητέοι τόποι, η διαφύλαξη των οποίων αποτελεί διαρκές μέλημα των πολιτιστικών φορέων αλλά και των κατοίκων, οι οποίοι ως φύλακες της παράδοσης επαγρυπνούν για την προστασία και την προβολή του τόπου τους. Οι οικισμοί αυτοί, άλλοτε μικροί θησαυροί κρυμμένοι στους μυχούς της χώρας, προστατευμένοι μέσα σε πυκνή φύση, άλλοτε έκδηλοι και περήφανοι για την παράδοση την οποία έχουν την τύχη να πρεσβεύουν, πάντοτε συναρπάζουν τον επισκέπτη, καθιστώντας τον κοινωνό της διακριτικής ομορφιάς που εκπέμπουν. Εχθρός τους; Το ανελέητο χέρι του χρόνου, το οποίο όμως φαίνεται να σέβεται την υπεροχή τους, περνάει αλλά δεν αγγίζει, αφουγκράζεται το μεγαλείο και υμνεί την αξία των μοναδικών αυτών τόπων, που ξεπήδησαν θαρρείς από τον προσωπικό μύθο της Ελλάδας.

Τα αρχιτεκτονικά και όχι μόνο αριστουργήματα των παραδοσιακών οικισμών της Ελλάδας ξετυλίγονται εμπρός στα μάτια του αναγνώστη μέσα από το μοναδικό φωτογραφικό υλικό αυτής της έκδοσης. Έτσι, με αριστοτεχνικό τρόπο αποτυπώνεται ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των οικιστικών αυτών συνόλων, που ανήκουν στους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής παράδοσης.

* Όσοι αναγνώστες έχασαν έναν ή περισσότερους τόμους της σειράς, μπορούν να τους παραγγείλουν από τον εφημεριδοπώλη τους ή να καλέσουν στο 211 1091100 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00-18.00). Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.