Την ώρα που το σύνολο των ιδιοκτησιών των τηλεοπτικών σταθµών πανελλήνιας εµβέλειας προετοιµάζει προσεκτικά τις επόµενες κινήσεις στο πεδίο της διαχείρισης του µετώπου των µετρήσεων τηλεθέασης, µετά την παραδοχή των περιβόητων λαθών του προηγούµενου διαστήµατος από τη Nielsen και τη µη παροχή συγκεκριµένων εξηγήσεων για τις αιτίες του προβλήµατος, έρχονται στο προσκήνιο µια σειρά από παράπλευρες υποθέσεις.

Έξω η ΕΡΤ από τις μετρήσεις της Nielsen;

Ενδεικτικό παράδειγµα, η χρονική σύµπτωση της επεξεργασίας από τη διοίκηση της ΕΡΤ της προοπτικής εξόδου της κρατικής τηλεόρασης από τις µετρήσεις της Nielsen, µε τη σηµασία που αυτόµατα αποκτά η διαδικασία καταγραφής της αποδοχής από το κοινό του περιεχοµένου των ψηφιακών πλατφορµών.

Το ERTflix και οι Streaming υπηρεσίες

Μάλιστα, σύµφωνα µε όσα διαρρέουν από το Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ιδιαιτέρως ανεπτυγµένο δίκτυο στο κοµµάτι αυτό διαθέτει το ERTflix, το οποίο µάλιστα το προηγούµενο διάστηµα είχε προβεί στην παρουσίαση σχετικών αριθµητικών στοιχείων.

Από κει και πέρα, η επέκταση του συστήµατος των µετρήσεων στις streaming υπηρεσίες είναι δεδοµένο ότι θα απασχολήσει εντόνως τις διεργασίες που έχουν ξεκινήσει.



*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 27/10/2023