Η αιφνίδια απουσία του Δημήτρη Καμπουράκη από την πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» εξελίχθηκε τελικά σε αποχώρηση του δημοσιογράφου από το κανάλι για λόγους υγείας, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Προηγήθηκε αρχικά η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού.

Η ανακοίνωση του OPEN

«Το Open ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος αποχωρεί για προσωπικούς λόγους. Με τη γνώση, την εμπειρία και το ανατρεπτικό χιούμορ του συγκρότησε ένα ξεχωριστό δίδυμο με τον Παναγιώτη Στάθη και από κοινού συνέβαλαν σημαντικά στην ενδυνάμωση της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του Ανοιχτού Καναλιού».

Η ανάρτηση του Δημήτρη Καμπουράκη

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καμπουράκης μέσω social media εξήγησε πως ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί πρέπει να αντιμετωπιστεί κι έτσι δημιουργούνται νέα δεδομένα στην καριέρα του.

«Μια ξαφνική περιπέτεια της υγείας μου, όχι δραματική, αλλά επίπονη, δημιουργεί νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μου. Κατόπιν αυτού, συμφωνήσαμε από κοινού με τη διεύθυνση του Οpen ότι θα μου είναι πλέον αδύνατο να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μιας τετράωρης καθημερινής ενημερωτικής εκπομπής, που ξεκινά πολύ νωρίς και δημιουργεί σοβαρή σωματική και πνευματική καταπόνηση. Αφήνω τον σταθμό εκφράζοντας ειλικρινείς ευχαριστίες στον κ. Ιβάν Σαββίδη, στον διευθυντή Ενημέρωσης κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο, στον συμπαρουσιαστή κι εξαιρετικό φίλο Παναγιώτη Στάθη, με τον οποίο είχαμε άψογη συνεργασία, καθώς και σε όλους τους συντελεστές-εργαζόμενους της επιτυχημένης εκπομπής “Ώρα Ελλάδος”. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποφασίσω οριστικά ότι η τηλεοπτική μου καριέρα σε καθημερινή βάση ολοκληρώθηκε και ότι πλέον υπάρχει η σύνταξη. Ευχαριστώ».

Ο υποψήφιος αντικαταστάτης 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως αντικαταστάτης του δημοσιογράφου -προς το παρόν- θα είναι ο Σπύρος Φρεμεντίτης, που -ούτως ή άλλως- συμμετείχε στην εκπομπή.

Σε δεύτερο χρόνο θα αναζητηθεί η οριστική λύση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “On Time” στις 30/10/2023