Πολυπαραγοντικό είναι το θέμα της αντικατάστασης του Τζώρτζη Ποφάντη από τη διεύθυνση προγράμματος του ΑΝΤ1.

Βλέπετε, παρά το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος ισχυρός ανήρ του καναλιού του Αμαρουσίου βρέθηκε στην έξοδο, γεγονός που αποτυπώνει και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρξαν σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα μεταξύ του ιδίου και της διοίκησης (και οι οποίες φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως δεν ήταν δυνατόν να γεφυρωθούν), οι επιδόσεις στο πεδίο της τηλεθέασης είναι αναμφισβήτητα οι καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Ειδικά, μάλιστα, στο δυναμικό κοινό, δεν είναι λίγες οι φορές που ο τηλεοπτικός σταθμός του Θοδωρή Κυριακού κόβει πρώτος το νήμα, στοιχείο που, αν μη τι άλλο, καταδεικνύει τη φετινή δυναμική του.

Ωστόσο, άπαντες συνομολογούν ότι το κενό που προέκυψε θα πρέπει να καλυφθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς κρίνεται πως η Γιώτα Σπανού, για την οποία υπάρχει πλήρης ικανοποίηση στη διοίκηση, δεν είναι δυνατόν να επωμισθεί το σύνολο των ευθυνών του τέως διευθυντή.

Το όνομα που ακούστηκε εντόνως είναι αυτό του Γιάννη Λάτσιου, σενάριο που, αν επιβεβαιωθεί, θα σηματοδοτήσει άλλη μία ηχηρή επιστροφή του έμπειρου στελέχους στα παλιά του λημέρια.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις κυρίως στο δεύτερο μισό της σεζόν σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό του ΑΝΤ1 ή ακόμα και παρεμβάσεις στην παρούσα κατάσταση, δεδομένης της βεβαιότητας ότι, παρά το θετικό πρόσημο του τελευταίου διμήνου, ο Λάτσιος θα επιχειρήσει να δώσει εκ νέου το δικό του στίγμα, συνθήκη που δημιουργεί μοιραία νέες ισορροπίες.



*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο “Secret” της εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” στις 25/11/2023