Στην εκπομπή “Όλα για τη Ζωή μας” και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε Άρης Σοϊλέδης για την υπερκόπωση που αντιμετώπισε και πως το διαχειρίστηκε.

“Ξεκίνησε ένας τραυματισμός, ήρθε μετά από μία στεναχώρια και μία δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, διότι εκείνο το 6μηνο πριν έρθει ο τραυματισμός είχα χάσει τον αδερφό μου και μετά από 6 μήνες έχασα και τον μπαμπά μου, και η ψυχολογία μου δεν ήταν καλή, για να μπορώ να αποδίδω το αναμενόμενο αγωνιστικά. Το σώμα μου δεν τα εξωτερίκευε και όλο αυτό μετατράπηκε σε έναν τραυματισμό που δεν μπορούσα να αποφύγω και να θεραπευτώ.

Και αυτό έφερε μία κόπωση στο σώμα μου, κατάσταση από την οποία δεν μπορούσα να βγω εύκολα. Είχα την τύχη να είμαι σε μία μεγάλη ομάδα, στην Στεάουα Βουκουρεστίου που είχε αξιόλογους ανθρώπους σε κάθε τομέα. Ήταν ένα τεράστιο ψυχολογικό πλήγμα και αυτό πέρασε και στο σώμα μου” είπε αρχικά ο Άρης Σοϊλέδης.

"Μίλησα με ψυχολόγο και κάπως ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους"

“Προσπάθησα να ενταχθώ στις προπονήσεις και να φτάσω στο επίπεδο των άλλων αθλητών. Λόγω των πολύωρων προπονήσεων που έκανα και της κακής ψυχολογικής κατάστασης ένιωσα ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς προπόνησης που είχα συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Συμβουλεύτηκα τους υπεύθυνους της ομάδας, κάναμε ένα τεστ κοπώσεως, βάρεσε «κόκκινο» και θεωρήσαμε ότι αυτό ήταν και θέμα ψυχολογίας. Μίλησα με ψυχολόγο και κάπως ήρθαν τα πράγματα στη θέση τους. Κάποια στιγμή μου είχε κοπεί η όρεξη, δεν μπορούσα να σηκωθώ από τον καναπέ, πράγματα που δεν τα συνήθιζα ως άνθρωπος. Με τρόμαξε αυτό το πράγμα”.

Κλείνοντας, ο Άρης Σοϊλέδης ανέφερε:

“Στην δική μου περίπτωση, επειδή όλα ξεκινούν από το μυαλό, εάν η ψυχολογική κατάσταση δεν είναι καλή, εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Όταν ο εγκέφαλος δεν δίνει τις εντολές στο σώμα κάτι δεν πάει σωστά. Με βοήθησε ο ψυχολόγος πολύ γι΄αυτό που πέρασα, και ρίξαμε εκεί όλο το βάρος και άρχισε το σώμα να λειτουργεί. Γι’ αυτό θεωρώ ότι όλα ξεκινούν από το μυαλό”.Δείτε το βίντεο: