Την ώρα που τα σενάρια περί κινητικότητας της πλευράς Σαββίδη για πώληση είτε πλειοψηφικού είτε µειοψηφικού µετοχικού πακέτου του Open επανέρχονται στο προσκήνιο, αναπτύχθηκε µια έντονη φηµολογία τις τελευταίες ηµέρες σχετικά µε την πιθανή αναθέρµανση του ενδιαφέροντος της τριανδρίας Μπάκου, Καϋµενάκη και Εξάρχου για την είσοδό τους στην αγορά των πανελλαδικής εµβέλειας τηλεοπτικών καναλιών.

Κάποιοι µάλιστα έσπευσαν να συνδέσουν τις δύο αυτές παραµέτρους, προσθέτοντας στην εξίσωση και την έβδοµη, «ορφανή» άδεια, που υπό συνθήκες θα µπορούσε -σύµφωνα µε τους ίδιους- να αποτελέσει πεδίον δόξης λαµπρόν για τους ιδιοκτήτες του Action24, του Attica και του Flash.

Μάλιστα, επικαλούνταν ως βασική ένδειξη της διάθεσής τους να επιταχύνουν το επόµενό τους βήµα στον χώρο των media την προώθηση των διεργασιών για την εµπλοκή τους στο iefimerida.gr, ένα θέµα το οποίο µετά από πολύ καιρό πήρε τελικώς τον δρόµο του.

Ωστόσο, η αλήθεια εξακολουθεί να είναι πολύ διαφορετική, καθώς οι τρεις επιχειρηµατίες επιµένουν στην απόφασή τους να µη δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριµένο µέτωπο, παραµένοντας στα γνώριµα γι' αυτούς τηλεοπτικά λιµάνια των περιφερειακών σταθµών και φυσικά του Διαδικτύου.

Βλέπετε, µετά το ναυάγιο των συζητήσεων µε τον Ιβάν Σαββίδη για το Open, ουδέποτε µπήκαν σε αντίστοιχη διαδικασία.

Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη

Στον αντίποδα, κάθε άλλο παρά απλή φήµη φαίνεται να συνιστά η µόνιµη πλέον κατάσταση της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων για τον τηλεοπτικό σταθµό της Παιανίας.

Εξάλλου, είναι πια κοινός τόπος ότι ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ, σε ό,τι αφορά τις εν Ελλάδι δραστηριότητές του, επιθυµεί να επικεντρωθεί σε εκείνες που έχουν επιχειρηµατική προοπτική (µε τελευταίο το λιµάνι του Βόλου), αφήνοντας στην άκρη όσες τον «µατώνουν» οικονοµικά.

Ο λόγος βεβαίως για το Open και τα υπόλοιπα media στα οποία αναµείχθηκε, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν και οι πληροφορίες που τον θέλουν να εξετάζει το ενδεχόµενο απεµπλοκής του και από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 2/12/2023