Μία μαγική μουσική βραδιά χάρισαν χθες στους τηλεθεατές του Mega ο Κώστας Χατζής και ο Γιώργος Κατσαρός, που ερμήνευσαν μοναδικές παλιές επιτυχίες, φιλοξενούμενοι στο «Σπίτι με το Mega», με την Ρούλα Κορολομηλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Η βραδιά ξεκίνησε με το «Κάθε λιμάνι και καημός». Πρόκειται για ένα τραγούδι που γνωρίζουν πολλοί, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία του. «Όταν έγραψα το ‘Κάθε λιμάνι και καημός’ για την ταινία ‘Το Κάθαρμα’ μου λέει ο Μηλιόπουλος της Κολούμπια να βάλουμε τον Μπιθικώτση να το πει γιατί το κουπλέ το είχα ακόμα ζεϊμπέκικο. Όταν μου ανέθεσαν για την ταινία τη μουσική, μου ζήτησαν ένα τραγούδι με λιμάνια… Έπρεπε να συζητήσουμε τα οικονομικά για το τι θα πάρει ο Γρηγόρης. Αυτός ζήτησε 15.000. Ο Ανδρίτσος, σκηνοθέτης της ταινίας, βρήκε το ποσό υπέρογκο. Ο Μηλιόπουλος μου πρότεινε τον Γαβαλά, εμένα μου άρεσε, αυτός συμφώνησε στις 7.500 κι έκλεισε η δουλειά. Ήρθε στο σπίτι μου με τη Ρία και το προβάραμε. Μου λέει τότε ο Πάνος ‘Γιατί το έχεις ζεϊμπέκικο;’ Τότε η μόδα ήταν έτσι» θα πει πριν από χρόνια ο ίδιος ο συνθέτης του τραγουδιού, ο Γιώργος Κατσαρός.

«Ο Γαβαλάς άλλαξε κι έκανε χασάπικο όλο το τραγούδι. Διευθυντής στην Κολούμπια ήταν ο Μανώλης ο Χιώτης. Πολλοί νομίζουν πως παίζει αυτός στο τραγούδι αλλά ήταν ο Γιάννης ο Καραμπεσίνης που τον πρότεινε ο ίδιος ο Μανώλης. Ακορντεόν ο Βασίλης Βασιλειάδης. Θυμάμαι πως ο Πάνος τραγουδούσε με τη Ρία σαν να ήταν μια φωνή, τόσο δεμένοι! Τότε δεν υπήρχε η άνεση να ξαναγράψουμε. Μια κι έξω το είπανε» θα συμπληρώσει εξιστορώντας τη ιστορία του τραγουδιού που κυκλοφόρησε το 1963 και ακούγεται μέχρι σήμερα.

Ο Κώστας Χατζής τραγούδησε με την κόρη του

Ένα ακόμα τραγούδι που απόλαυσαν οι τηλεθεατές ήταν αυτό της σπουδαίας Μαρινέλλας με τη φωνή του συνθέτη του Κώστα Χατζή. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1975 στο άλμπουμ «Μαρινέλλα για πάντα» σε μουσική Κώστα Χατζή και στίχους της Σώτιας Τσώτου. Ο Κώστας Χατζής τραγούδησε επίσης μαζί με την κόρη του Δανιέλα και τον Τάκη Ζαχαράτο, που μας μετέφεραν πίσω στο 1976 σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς.

Άλλη έκπληξη ήταν όταν Κώστας Χατζής και Ελπίδα «ένωσαν» τις φωνές τους και τραγούδησαν «αντίο».