To Netflix είναι στις ζωές μας και πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα πολλών, αφού έχει γίνει η αγαπημένη τους συνήθεια.

Η πλατφόρμα έχει επιλογές σε σειρές και ταινίες για όλα τα γούστα, ενώ ήδη φημίζεται για εξειδικευμένα ντοκιμαντέρ που αφορούν ποικίλα θέματα. Η οικονομία δεν μπορούσε να λείπει από το πεδίο ενδιαφέροντος των παραγωγών του Netflix και έτσι ανάλογα ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα: Netflix: Ποιες οι ταινίες και οι σειρές που παρακολούθησαν οι περισσότεροι τηλεθεατές

Κατατοπιστικά ντοκιμαντέρ για την παγκόσμια οικονομία, για επιχειρηματικές ιδέες που έφεραν τεράστια κέρδη αλλά και συμβουλές για τον χειρισμό των απλών οικονομικών θεμάτων είναι όλο και πιο συχνά στις κορυφαίες επιλογές των τηλεθεατών.

Επιλέξαμε τα καλύτερα οικονομικά του Netflix για να ξεκινήσετε τη δική σας… εκπαίδευση:

  1. Money Explained

Με οικοδεσπότη έναν επιχειρηματικό δημοσιογράφο και συγγραφέα το ντοκιμαντέρ του Vox καλύπτει θέματα από το χρηματιστήριο και τα φοιτητικά δάνεια μέχρι τη σύνταξη και τη φορολογία. Μια ολοκληρωμένη επισκόπηση του πώς λειτουργούν τα χρήματα στον κόσμο μας και γιατί είναι τόσο σημαντικό να διαχειριζόμαστε σωστά τα οικονομικά μας.

  1. Get Smart With Money

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ οικονομικοί σύμβουλοι βοηθούν τους ανθρώπους να επιτύχουν τα οικονομικά τους όνειρα, παρέχοντας απλές στρατηγικές για να ξοδεύουν λιγότερα και να αποταμιεύουν περισσότερα. Με την καθοδήγηση των εμπειρογνωμόνων, τα άτομα μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση των οικονομικών τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

  1. Eat the Rich: The GameStop Saga

Ένα από τα καλύτερα οικονομικά ντοκιμαντέρ του Netflix για τους millennials που έμαθαν το χρηματιστήριο κατά την εποχή της πανδημίας. Η ταινία εξετάζει τον αντίκτυπο της εκτίναξης της τιμής της μετοχής της GameStop στα τέλη Ιανουαρίου του 2021, η οποία οφειλόταν σε διαδικτυακούς εμπόρους που χρησιμοποιούσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρηματιστηριακές εφαρμογές όπως η Robinhood για να αγοράσουν μετοχές. Ένα γεγονός που άλλαξε για πάντα τη Wall Street.

  1. Downfall: The Case Against Boeing

Το ντοκιμαντέρ διερευνά την αποτυχία της Boeing και την αμέλειά της στην αντιμετώπιση των αποτυχημένων εξαρτημάτων του 737 MAX. Συνδέει αυτές τις ανησυχίες με την κεφαλαιοποίηση της Boeing και τη στάση «πρώτα οι μέτοχοι» που αναπτύχθηκε μετά την εξαγορά της McDonnell Douglas το 1997. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την καταστροφή που προκλήθηκε από την παραβατικότητα και την απληστία της Boeing.

  1. Dirty Money

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ προβάλλει από μια διαφορετική οπτική γωνία το ξέπλυμα χρήματος και τον κόσμο της οικονομικής απληστίας.  Από τους απατεώνες που έχουν τον δανεισμό δουλειά τους μέχρι τις εταιρείες αυτοκινήτων που εξαπατούν, το Dirty Money αποκαλύπτει μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

  1. Το κοινωνικό δίλημμα

Το The Social Dilemma εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά των τεχνολογικών κολοσσών όπως το Facebook, το Google και το Twitter. Εξετάζει τη δύναμη των δεδομένων, των αλγορίθμων και της στοχευμένης διαφήμισης στη ζωή μας και πώς οι εταιρείες μας χειραγωγούν για το δικό τους κέρδος.

  1. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξεις την οικονομική σου παιδεία είναι να μελετήσεις την πορεία των πιο πετυχημένων ανθρώπων του κόσμου. Αυτό το ντοκιμαντέρ ρίχνει μια εκ βαθέων ματιά στη ζωή και την καριέρα του Bill Gates, εμβαθύνοντας στο φιλανθρωπικό του έργο, στο στυλ ηγεσίας του και στο πώς χειρίστηκε δύσκολες αποφάσεις για τις επιχειρήσεις του.

  1. Bad Boy Billionaires India

Βυθιστείτε βαθιά στα σκοτεινά βάθη της φιλαργυρίας, της απάτης και της ανάρμοστης συμπεριφοράς που οδήγησαν τους πιο διαβόητους δισεκατομμυριούχους της Ινδίας στον πλούτο, μόνο και μόνο για να έρθει η συντριβή. Αυτό το ερευνητικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει αυτές τις κρυφές ιστορίες και τις εξετάζει λεπτομερώς.

  1. American Factory

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης, αυτό το ντοκιμαντέρ είναι απαραίτητο. Παρακολουθεί την ιστορία ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου που εγκαθιστά ένα εργοστάσιο σε μια πόλη του Οχάιο, όπου κάποτε λειτουργούσε εργοστάσιο της General Motors. Η ταινία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι προσαρμόζονται στη νέα πολιτισμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών και πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες αγορές εργασίας.

  1. Betting on Zero

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι απαραίτητο για όποιον ενδιαφέρεται για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία. Εξετάζει την άνοδο της Herbalife και το αμφιλεγόμενο επιχειρηματικό της μοντέλο, το οποίο έχει δεχθεί πυρά από ορισμένους επικριτές.

Η ταινία παρακολουθεί τον William Ackman, τον διαχειριστή hedge fund που στοιχημάτισε εναντίον της εταιρείας, καθώς προσπαθούσε να αποκαλύψει τις παραπλανητικές, όπως πιστεύει, πρακτικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.