Το Threads της Meta, αντίπαλος του X (πρώην Twitter), είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από καθυστέρηση, η οποία φέρεται να οφείλεται στους κανόνες της ΕΕ.

"Σήμερα ανοίγουμε το Threads σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης", ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στην πλατφόρμα.

Το Threads είναι μια νέα εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Instagram. Όπως το X, πρώην Twitter, σας επιτρέπει να μοιράζεστε ενημερώσεις κειμένου και να συμμετέχετε σε δημόσιες συζητήσεις, αλλά σας δίνει 500 χαρακτήρες, σχεδόν διπλάσιους από τους χαρακτήρες που επιτρέπει το Twitter.

Το Threads ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο

Το Threads ξεκίνησε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και 100 άλλες χώρες τον Ιούλιο του 2023.

Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του λανσαρίσματός του, ο Ζούκερμπεργκ είχε πει πως ο στόχος είναι να παραμείνει το Threads «φιλόξενο, αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας», σε αντίθεση με «ό,τι συνέβη στο Twitter».

Η Meta, λοιπόν, επιδιώκει να κερδίσει τους δυσαρεστημένους του πρώην γαλάζιου πουλιού του διαδικτύου, ωστόσο ο Μασκ δεν δείχνει να ανησυχεί. Αρκείται, τουλάχιστον προς το παρόν, να κοινοποιεί νούμερα που καταδεικνύουν τη δημοτικότητα του Χ – 4 δισεκατομμύρια αναρτήσεις για τον αθλητισμό, λόγου χάρη.

Threads: Καθυστέρησε στην Ευρώπη λόγω κανονισμών

To Threads απέκτησε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο το καλοκαίρι, αλλά η Meta επέλεξε να καθυστερήσει το άνοιγμά της στην Ευρώπη λόγω των αυστηρών ευρωπαϊκών κανονισμών, από τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) έως τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) και (ιδιαίτερα) τον Νόμο για την Ψηφιακή Αγορά (DMA).

«Ήταν σημαντικό για εμάς να αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να κατανοήσουμε ρυθμιστικό τοπίο και να εστιάσουμε σε συνομιλίες με ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Τώρα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε το Threads στην Ευρώπη και πιστεύουμε ότι συμμορφώνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς» εξήγησε εκπρόσωπος της Meta.

Το καλοκαίρι, μόλις μία εβδομάδα μετά το λανσάρισμά του, το Threads είχε ήδη περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες. Ξαφνικά όμως άρχισαν να μειώνονται, ενώ μετά από μόλις τρεις εβδομάδες ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως το νέο δημιούργημά του είχε απολέσει τους μισούς από τους χρήστες του. Ο εμπλουτισμός της πλατφόρμας με νέα χαρακτηριστικά συνέβαλε στην επιστροφή των περισσοτέρων, ωστόσο το Threads εξακολουθεί να είναι λιγότερο δημοφιλές από το X και να έχει πολύ λιγότερους χρήστες από το TikTok, το Facebook και το Instagram, τα οποία επίσης ανήκουν στη Meta.