Ξεκίνησαν οι συζητήσεις στον ΑΝΤ1 για τον επόμενο ή, για την ακρίβεια, τους επόμενους κύκλους της «Μάγισσας», με την Έλλη Τρίγγου στον ομώνυμο ρόλο.

Ο τρέχων κύκλος της σειράς θα ολοκληρωθεί στα 72 επεισόδια και τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο.

Η σειρά κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού και έτσι είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξει και συνέχεια. Πλην όμως με μείωση μπάτζετ. Αυτό είναι εφικτό από τη στιγμή που τα βασικά σκηνικά της σειράς όπως ο πύργος έχουν κατασκευαστεί και θα παραμείνουν ίδια και απαράλλαχτα.

Οι συζητήσεις για τον δεύτερο κύκλο αφορούν ένα προοίμιο (prequel) που θα γυρίζει τη σειρά έναν αιώνα πριν από την τρέχουσα πλοκή, στο 1700.

Ενώ το καστ των ηθοποιών θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Θα ακολουθήσει και ένας τρίτος και τελευταίος κύκλος, που θα διαδραματίζεται χρονικά στην έναρξη του 1910 στην ελεύθερη πλέον Ελλάδα και λίγα χρόνια πριν από την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πάλι με τελείως διαφορετικό καστ ηθοποιών.

Τι είπαν οι δημιουργοί της σειράς

Πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξή τους στο περιοδικό «Τηλεθεατής» οι  σεναριογράφοι της «Μάγισσας», Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης, ανέφεραν σχετικά:

«Από την πρώτη στιγμή η “Μάγισσα” σχεδιάστηκε ως τριλογία, με την ιστορία να εξελίσσεται σε τρεις διαφορετικές περιόδους, ταξιδεύοντας μπρος-πίσω στον χρόνο. Αυτό θα φανεί σε κάποια σημεία και από την πρώτη σεζόν. Υπάρχουν αναφορές στη γέννηση του χαρίσματος της Θεοφανώς, ενώ στα τελευταία επεισόδια θα δούμε κάποιες σκηνές που υπονοούν τη συνέχεια. Αλλά είναι νωρίς ακόμα να μιλήσουμε για αυτό. Πρέπει πρώτα να αποφασιστεί από το κανάλι και τότε θα έχουμε πολλά να πούμε».

Προφανώς τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το κανάλι, ωστόσο οι συζητήσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (κανάλι - εταιρεία παραγωγής - δημιουργοί) είναι σε πολύ καλό δρόμο.



*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 18/12/2023