Οριακή είναι η κατάσταση στην εφηµερίδα «Αυγή», αφενός γιατί τα οικονοµικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε δυσχερή κατάσταση, αφετέρου διότι από τη διεύθυνση της εφηµερίδας δεν τηρούνται οι κώδικες δεοντολογίας στο θέµα της προβολής της «Νέας Αριστεράς», η οποία είναι εξαφανισµένη από το πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφηµερίδας.

Το θέµα της «λογοκρισίας» έχει γίνει αντικείµενο εσωτερικών διεργασιών, δεδοµένου ότι η «Αυγή» ήταν παραδοσιακά ανοιχτή στις «άλλες φωνές», αλλά και επειδή µια σειρά δηµοσιογράφων, όπως ο Γιώργος Κυρίτσης, ο Αγγελος Τσέκερης, ο Σπύρος Ραπανάκης, ο Ανδρέας Πετρόπουλος, η Κάκη Μπαλή, ο Βαγγέλης Χερουβείµ κ.ά., τηρούν ξεκάθαρες αποστάσεις από τη νέα ηγεσία.

Οι δύο πρώτοι, άλλωστε, παραιτήθηκαν και από την Κεντρική Επιτροπή του κόµµατος.

Οι σκέψεις Κασσελάκη για την εφημερίδα και τα κομματικά ΜΜΕ

Οπως είναι φυσικό, το εκρηκτικό κλίµα ενισχύεται και από τις πληροφορίες πως ο κ. Κασσελάκης σκέφτεται σοβαρά να κλείσει το καθηµερινό φύλλο της «Αυγής», προκειµένου να περιορίσει την οικονοµική αιµορραγία του ΣΥΡΙΖΑ προς τα κοµµατικά ΜΜΕ.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα σηµάνει περικοπές στην εφηµερίδα, παρότι πριν από λίγες ηµέρες έγιναν νέες προσλήψεις δηµοσιογράφων, όπως η Βούλα Κεχαγιά, που ανέλαβε τη διεύθυνση της εφηµερίδας, και ο Σπύρος Γκουτζάνης.

Για τον τελευταίο υπάρχει µεγάλη µουρµούρα µεταξύ των δηµοσιογράφων της «Αυγής» για θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει, ιδίως σε θέµατα εξωτερικής πολιτικής, και οι οποίες, όπως διαδίδουν, δεν έχουν την παραµικρή σχέση µε τις παραδοσιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 16/12/2023