Κάθε άλλο παρά ανέφελη είναι η µέχρι τώρα πορεία της Βούλας Κεχαγιά στη θέση της διευθύντριας της «Αυγής», στην οποία τοποθετήθηκε από τη νέα ηγεσία του κόµµατος, µε προτροπή του Νίκου Παππά, αλλά και µε τη σύµφωνη γνώµη του Παύλου Πολάκη.

Δεν είναι µόνο ότι η έµπειρη δηµοσιογράφος δεν έχει προηγούµενη πορεία στην κοµµατική εφηµερίδα του ΣΥΡΙΖΑ -και, κατά συνέπεια, ουδέποτε είχε άλλη ευθύνη- και βρέθηκε απευθείας στην κορυφή (άλλωστε, και ο προκάτοχός της, Σπύρος Ραπανάκης, ήταν µεν εργαζόµενος στην «Αυγή», αλλά δεν είχε περάσει ούτε από θέση αρχισυντάκτη).

"Ακόμη αναζητά τα πατήματά της"

Το κύριο κουτσοµπολιό στα γραφεία και στους διαδρόµους της εφηµερίδας είναι πως η Βούλα Κεχαγιά ακόµη αναζητά τα πατήµατά της, διαδικασία που καθίσταται ακόµα πιο δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς τις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις κάθε απόγευµα στο Attica, όπου κάνει εκποµπή από την αρχή της σεζόν παρέα µε τον Γιώργο Χουδαλάκη, οι οποίες, όπως λένε οι γνωρίζοντες, δεν της επιτρέπουν να βρίσκεται στο γραφείο της πολύ κρίσιµες για την έκδοση µιας εφηµερίδας ώρες.

Βλέπετε, η εκποµπή είναι από τις 19.00 ως τις 21.00 και οι εγκαταστάσεις του καναλιού είναι στα Μελίσσια (αρκετά µακριά από το κέντρο της Αθήνας), γεγονός που σηµαίνει ότι η κυρία Κεχαγιά απουσιάζει από τα γραφεία της εφηµερίδας την οποία διευθύνει από τις 6 έως τις 10 κάθε βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Βεβαίως, οι συνεννοήσεις µε τους υφισταµένους της γίνονται µέσω µηνυµάτων και e-mails, αλλά αυτό δεν παύει να δηµιουργεί ήδη ένα κλίµα όχι ευχάριστο για εκείνη.

"Απέναντι" στον Στέφανο Κασσελάκη η πλειονότητα της "Αυγής"

Πολλώ δε µάλλον, όταν η συντριπτική πλειονότητα του προσωπικού βρίσκεται πολιτικά «απέναντι» στον πρόεδρο Κασσελάκη, έχοντας δεσµούς αίµατος µε την εσωκοµµατική αντιπολίτευση, γεγονός που λειτουργεί ανασταλτικά σε ό,τι αφορά τόσο την προσπάθειά της να ενισχυθεί το προφίλ της νέας ηγεσίας όσο και την ανάγκη να «συγχρονιστεί» µε το στελεχιακό δυναµικό της κοµµατικής εφηµερίδας.

Στο πλαίσιο αυτό, µόνο έκπληξη δεν προκαλεί η παράµετρος της πρόσληψης δηµοσιογράφων όχι εχθρικών µε την ηγεσία, όπως ο επίσης έµπειρος στο πολιτικό ρεπορτάζ Σπύρος Γκουτζάνης.

Το ερώτηµα, βέβαια, που τίθεται εύλογα είναι αν οι αφίξεις σηµάνουν αντίστοιχες αποχωρήσεις, δεδοµένης της απελπιστικής οικονοµικής κατάστασης της «Αυγής».



*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 11/11/2023