Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήραν μια... ανάσα για το πρώτο μισό της σεζόν, ωστόσο επιστρέφουν δυναμικά στις αρχές του 2024, με τις οντισιόν του Master Chef 8 να έχουν ήδη ξεκινήσει, για να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι και μάλιστα θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους του reality μαγειρικής.

«Η πρώτη αλλαγή είναι οι μεγάλες μονομαχίες» είχε δηλώσει ο Πάνος Ιωαννίδης, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να συμπληρώνει: «Όλη η διαδικασία των οντισιόν είναι διαφορετική, η είσοδος στο παιχνίδι είναι διαφορετική και όταν μπουν στο πλατό τους περιμένει άλλη μια έκπληξη».

Μaster Chef: Διαγωνισμός σε ζευγάρια μια θέση στην επόμενη φάση

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος αποκάλυψε ποια θα είναι αυτή η αλλαγή και σε τι θα αφορά.

Στις οντισιόν δε θα εμφανίζεται ένας ένας υποψήφιος για να μαγειρέψει μπροστά στους κριτές. Αντίθετα, θα εμφανίζονται σε δυάδες και στο τέλος της διαδικασίας, θα παίρνει μόνο ο ένας εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτό σημαίνει ότι αν σε ένα ζευγάρι διαγωνίζονται δύο πολύ καλοί παίκτες, ο ένας θα «χαθεί», ενώ σε ένα ζευγάρι με μέτριους μάγειρες, ο ένας θα περάσει.