Το δυσθεώρητο κόστος, από τη µια, και η µείωση της κρατικής επιχορήγησης του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, σε συνδυασµό µε τα ελάχιστα φύλλα που πουλάει η εφηµερίδα, έχουν κάνει τον Στέφανο Κασσελάκη να επαναφέρει στο τραπέζι το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού.

Και αυτή τη φορά το «σχέδιο» µοιάζει πολύ πιο εύκολο να υλοποιηθεί, καθώς τα στελέχη που αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα του κόµµατος, αλλά και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν έχουν το παραµικρό «δέσιµο» µε την εφηµερίδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως λέγεται στην Κουµουνδούρου, βλέπει απλώς τα νούµερα, που δεν βγαίνουν, µε αποτέλεσµα να αναγκαστεί να δανείσει τα κοµµατικά Μέσα για να πληρωθούν µισθός και ∆ώρο Χριστουγέννων.

«Ανοιχτός» ο δρόμος για το κλείσιμο της «Αυγής»

Παράλληλα, σε πρόσωπα όπως η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Γιώργος Τσίπρας και ο Παύλος Πολάκης, που είναι πλέον στον ηγετικό πυρήνα, είναι σαφές ότι δεν τους λέει το παραµικρό η ιστορία της «Αυγής».

Υπενθυµίζεται, άλλωστε, ότι την προηγούµενη φορά είχαν παίξει καταλυτικό ρόλο στο να µην κλείσει το ηµερήσιο φύλλο στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης και βεβαίως ο Νίκος Φίλης, που είχε διατελέσει διευθυντής της κοµµατικής εφηµερίδας.

Όλα αυτά τα στελέχη έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν θα µπορούν να ασκήσουν την αντίστοιχη πίεση όπως είχαν κάνει στην Πολιτική Γραµµατεία, όταν είχε τεθεί το θέµα από τον Αλ. Τσίπρα.

Στον αντίποδα, κορυφαία στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως είναι ο Παύλος Πολάκης, κατά καιρούς έχουν αντιπαρατεθεί δηµοσίως µε δηµοσιογράφους της «Αυγής» (π.χ. µε τον Αγγελο Τσέκερη ή τον Σπύρο Ραπανάκη), θεωρώντας ότι η εφηµερίδα δεν εκφράζει τη νέα ηγεσία του κόµµατος.



*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 5/1/2024