Μέχρι το 2025 ανανέωσε προσφάτως το συµβόλαιό του µε τον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής του ενηµερωτικού τµήµατος του καναλιού του Νέου Φαλήρου, Βασίλης Παπαδρόσος.

Με τον τρόπο αυτό, επί της ουσίας µπήκαν τίτλοι τέλους σε µια παραφιλολογία που είχε ξεκινήσει πριν από µερικούς µήνες σχετικά µε το µέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών και υπό την πίεση των ποσοστών τηλεθέασης κυρίως του κεντρικού δελτίου ειδήσεων µε τη Σία Κοσιώνη.

Στο πλαίσιο αυτό, το έµπειρο στέλεχος θα ηγηθεί της προσπάθειας του τηλεοπτικού σταθµού να διατηρηθούν αφενός οι υψηλές πτήσεις της πρωινής ενηµερωτικής ζώνης τόσο τις καθηµερινές (µε Οικονόµου, Παυλόπουλο και «Αταίριαστους») όσο και τα Σαββατοκύριακα (µε Αυτιά και «∆εκατιανούς») και αφετέρου να βελτιωθεί η εικόνα του δελτίου στους πίνακες τηλεθέασης, παράµετρος η οποία προβληµατίζει σταθερά τη διοίκηση του ΣΚΑΪ τις τελευταίες σεζόν.

Οι κοινοί "κώδικες" επικοινωνίας με τη διοίκηση 

Κατά τ' άλλα, είναι προφανές ότι, παρά τα επιµέρους ζητήµατα που έχουν δηµιουργηθεί, ο Βασίλης Παπαδρόσος φαίνεται πως έχει αναπτύξει κοινούς κώδικες επικοινωνίας τόσο µε την πλευρά της «σιδηράς κυρίας» του Νέου Φαλήρου, Εύης Κουτσαυτάκη, όσο και µε εκείνη του ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζου.

Είναι, άλλωστε, εκείνος που εµπνεύστηκε τη λογική του µαστιγίου και του καρότου σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του οµίλου µε την κυβέρνηση, η οποία βασίζεται στην παροχή εµφανούς στήριξης σε ορισµένες στιγµές και στην άσκηση προσεκτικής µεν, ξεκάθαρης δε κριτικής σε άλλες χρονικές περιόδους.

Πλέον, µένει να φανεί τι µέλλει γενέσθαι ενόψει των µεγάλων στοιχηµάτων που έχουν τεθεί σε όλα τα επίπεδα.




*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο "Secret" της εφημερίδας "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" στις 13/1/2024