Η ιστορική σειρά «Famagusta» των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας ∆ηµητρίου και Κούλλη Νικολάου κάνει πρεµιέρα αύριο, Κυριακή, στις 21.00 στο Mega και είναι έτοιµη να ρίξει φως στην αναζήτηση της αλήθειας.

Η σειρά ξεκινά µε το πρώτο επεισόδιο, που αφορά το καλοκαίρι του 1974 στην Αµµόχωστο, ενώ αποτυπώνει την ανθρώπινη τραγωδία και τον ανείπωτο πόνο που βίωσε ένας ολόκληρος λαός πριν από 50 χρόνια στην Κύπρο. «Αναφέρεται σε ένα τραγικό γεγονός που ακόµη βασανίζει και ταλαιπωρεί τόσο ψυχολογικά όσο και µε άλλους τρόπους το ένα τρίτο του πληθυσµού της Κύπρου. Γίνεται µια µεγάλη προσπάθεια από την εταιρεία παραγωγής και όλους ώστε να επαναφέρουµε λίγο τα τραγικά γεγονότα του ’74 και να γνωρίσουν την ιστορία, γιατί δεν τη ξέρουν και θα έπρεπε να γνωρίζουν τι έχει συµβεί», εξηγεί στο «Secret» ο Στέφανος Μιχαήλ, που υποδύεται τον Θοδωρή Πανάγου, ιδιοκτήτη µεγάλου αλιευτικού, που αγαπάει τη γυναίκα του, όµως ψάχνει το πάθος που λείπει από τον γάµο του στο πρόσωπο της Ελένης.

Οσο για τον ρόλο του, ο αγαπηµένος ηθοποιός εξηγεί: «Εγώ δεν είµαι στο δύσκολο κοµµάτι της σειράς, όµως, διαβάζοντας το σενάριο, στάθηκα στις λεπτοµέρειες και στα άτοµα που βίωσαν περιστατικά και, έτσι όπως είναι γραµµένο το σενάριο και όπως θα τα δούµε, είναι ανατριχιαστικά». Η σειρά «Famagusta», από την πρώτη κιόλας στιγµή που ανακοινώθηκε η προβολή της, προκάλεσε µεγάλη προσµονή στους τηλεθεατές. «Είναι αλήθεια ότι ο κόσµος την αγκάλιασε χωρίς να την έχει δει, γιατί το θέµα αυτό, η Αµµόχωστος, αυτή η λέξη, έχει γίνει έννοια. Η έννοια της απελευθέρωσης, της αδικίας, της οµορφιάς… Είναι τόσο ανάµικτα τα συναισθήµατα που πηγάζουν από αυτή τη σειρά, που από την πρεµιέρα κιόλας θα δει ο κόσµος περί τίνος πρόκειται και θα αγκαλιάσει πιο πολύ τη σειρά, θα µπει στην καρδιά του», εξηγεί.

Τον Στέφανο Μιχαήλ τον γνωρίσαµε µέσα από την επιτυχηµένη σειρά του Αντρέα Γεωργίου «Μπρούσκο», ενώ είδε τις... µετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα στη σειρά του Alpha «Το τατουάζ». «Για µένα είναι λες και δεν έφυγα ποτέ από την παρέα του Αντρέα. Είναι πολύ ωραίο και γνώριµο, γιατί, εκτός από συνεργάτες, είµαστε και καλοί φίλοι. Με όλη την οµάδα είµαστε οικογένεια. Νιώθω πως είµαι σπίτι µου. ∆ουλεύοντας µε αυτά τα παιδιά και τον Αντρέα, εξελίχθηκα και ήταν η αιτία που κάνω αυτή την καριέρα και έχω αυτή την πορεία σήµερα», καταλήγει.

Λαχτάρα και αγωνία

«Είναι η πρώτη µου τηλεοπτική δουλειά, οπότε έτσι κι αλλιώς το περιµένω µε αγωνία και λαχτάρα και είµαι χαρούµενη, γιατί είναι µια πολύ ωραία δουλεία», λέει µε τη σειρά της η ∆άφνη Κιουρκτσόγλου και εξηγεί πώς πήρε τον ρόλο της Μαριάννας Σέκερη: «Με κάλεσαν στο κάστινγκ, πέρασα την πρώτη φάση και µετά έγιναν όλα πολύ ήρεµα και “αναίµακτα”. ∆εν υπήρχε κανένα αίσθηµα άγχους στην ατµόσφαιρα και αυτό είναι κάτι που το κάνει ο Αντρέας Γεωργίου, είναι τροµερά ήρεµος και στα γυρίσµατα. Eτσι έγινε µε µένα, απλά και ήρεµα, δεν γνωριζόµασταν πριν». Kαι προσθέτει: «Ηταν πολύ ωραία η σύνδεση µαζί του από την πρώτη στιγµή και ήθελα να είµαι µέρος αυτής της υπέροχης δουλειάς».

Οσο για την αυριανή πρεµιέρα, αν και έχει δει το πρώτο επεισόδιο, η ∆άφνη Κιουρκτσόγλου παραµένει αγχωµένη. «Η σειρά είναι πάνω από τις δικές µου προσδοκίες, µε ένα άρτιο σύνολο. Είναι µια πολύ καλή δουλειά και εγώ πολύ ικανοποιηµένη από µένα», λέει. Η Μαριάννα είναι σε σχέση πολλά χρόνια µε τον Θοδωρή και κάποια στιγµή οι δυσκολίες θα κάνουν την εµφάνισή τους. «Υπάρχει αγάπη, όµως και µυστικά, και κλονίζεται η εµπιστοσύνη. Μετατρέπεται σε µια προβληµατική σχέση ξαφνικά και έχει δίληµµα η ηρωίδα, γιατί σκέφτεται πώς θα κινηθεί, καθώς υπάρχει το συναίσθηµα και ο φόβος µην τον χάσει», εξηγεί. Η συνεργασία µε τον Στέφανο Μιχαήλ; «Αψογη, αλήθεια. Είναι ένας εξαιρετικά συµπαθητικός άνθρωπος και σωστός στη δουλειά του. Οµως είναι και καλός στην παρέα, αφού έχουµε πολλές ώρες αναµονής, οπότε είναι σηµαντικό να µπορείς να συζητήσεις µε έναν άνθρωπο», καταλήγει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά».