Οι εξελίξεις στην 5η εβδομάδα του Survivor 2024 ήταν καταιγιστικές και τα πράγματα για τους μπλε δεν πήγαν όπως θα τα ήθελαν. Οι Μαχητές στεναχωρημένοι από την αποχώρηση του Σωτήρη Λαμάι επέστρεψαν στην καλύβα την οποία βρήκαν διαλυμένη από τον καιρό.

Είχε κρύο και έβρεχε με αποτέλεσμα το πρόχειρο σπίτι της μπλε ομάδας να γίνει... αγνώριστο και οι παίκτες να μην πιστεύουν στα μάτια τους λέγοντας «μας έχουν ματιάσει όλα πάνε στραβά».

«Ένα έπαθλο κερδίσαμε και μας φάγανε» ήταν κάποιες από τις κουβέντες τους με τους μισούς να είναι αποφασισμένοι να την ξαναφτιάξουν και τους άλλους μισούς να έχουν απογοητευτεί.


Μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του έδωσε για δύο εβδομάδες ο Άγγελος Γεωργουδάκης ο οποίος είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση από κοράλι και νοσηλευόταν όλο αυτό το διάστημα.

Ο παίκτης επέστρεψε στην καλύβα για να ανακοινώσει στους Μαχητές ότι πρέπει να αποχωρήσει από το παιχνίδι.

«Αυτή η τάση για λιποθυμία ακόμα υπάρχει και η ζάλη. Η τοξίνη από το κοράλλι λένε οι γιατροί. Δύο βράδια ένιωσα τον εγκέφαλό μου να νεκρώνει και να μην οξειδώνεται σαν να μην έχουν πατήσει ένεση ευθανασίας. Μου έχει αφήσει μερικά κουσούρια αυτή η ιστορία και ίσως κάνει και μερικούς μήνες να εξασθενήσει»

Όπως αποκάλυψε ο παίκτης ότι έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει τις δυνάμεις του αλλά «εκτός από θέλημα γιατρού είναι και θέλημα Θεού», είπε χαρακτηριστικά για να μην συνεχίσει.


«Θα είμαι εκτός παιχνιδιού. Οι γιατροί αποφάσισαν ότι η τοξίνη δεν με αφήνει να συνεχίσω. Είναι θέμα υγείας. Φοβούνται μην πάθω τίποτα χειρότερο» αποκάλυψε ο παίκτης, λέγοντας στους Μαχητές ότι ήταν μεγάλη ευλογία να «ματώσει» μαζί τους.

«Μεγαλύτερη τραγωδία είναι να θέλει η ψυχή να συνεχίσει και να μην μπορεί το σώμα. Το Survivor ήταν όνειρο ζωής», είπε ο παίκτης λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από την παραλία των Μαχητών.

Ο παίκτης υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στο επόμενο Survivor πιο δυνατός.


Απειλές στο αγώνισμα

Η Χρύσα μάλιστα τοποθετήθηκε για την παραμονή του Rob στο παιχνίδι και φάνηκε κάπως έξαλλη λέγοντας ότι κάνει μόνιμα διακοπές.

«Θέλω να φύγει! Έχω κουραστεί! Δηλαδή κουράζομαι! Αυτό το ταξιδιωτικό γραφείο στην Καραϊβική να τον κάνουν σπόνσορα. Δηλαδή, πραγματικά, αν βγει από εδώ μέσα, όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία πάρτε τον και θα κάνει τέλεια τη δουλειά του. Απλά πάει και κάνει διακοπές. Αλήθεια! Σήμερα μαγειρεύαμε και καθόταν σε μια γωνία, έτσι, είχε τα πόδια επάνω και μας έβλεπε».

«Πιο μετά μπαίνει για μπάνιο στη θάλασσα, πάλι παίρνει μια στάση αστερία και κάθεται εκεί σαν τον εσταυρωμένο να επιπλέει στο νερό. Επιπλέει για ένα 45λεπτο και πάλι το ίδιο! Πάλι δηλαδή κάθεται έξω αραχτός! Γκρεμίστηκε η καλύβα, ο Θεός κατέβηκε και ούτε τον συγκίνησε καλέ. Αυτός πραγματικά ήταν ικανός να στρώσει στην παραλία και να κοιμηθεί. Δεν τον ενδιέφερε, δεν παίρνει θέση», πρόσθεσε η παίκτρια.


Ο άγριος καβγάς που είχαν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ασυλίας έφερε αναταραχή.


Συγκεκριμένα, Κόκκινοι και Μπλε στάθηκαν στους πάγκους για να διαχειριστούν τα επόμενα ματσαρίσματα, δυο κουβέντες της μελαχρινής παίκτριας των Διασήμων στάθηκαν ικανές να κάνουν έξαλλο τον Φάνη.


Μετά από έναν αγώνα - παρωδία αυτοί που κέρδισαν την ασυλία ήταν οι «Διάσημοι» με σκορ 10-8.

Πρωτοφανής κίνηση στην ψηφοφορία

Ο κακός χαμός που έγινε κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, συνεχίστηκε και στο συμβούλιο του νησιού.

Η πρώτη ψηφοφορία της ομάδας των μαχητών ήταν άκυρη καθώς όλοι οι παίκτες ψήφισαν τη Ζωή η οποία βρίσκεται στην ομάδα των Διασήμων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να περάσουν το δικό τους μήνυμα.

«Την προετοιμάζουμε για την επόμενη ασυλία που θα χάσουν οι Κόκκινοι», τόνισαν οι Μαχητές.


Υποψήφιος ο εύκολος στόχος

Στη συνέχεια, οι Μαχητές κλήθηκαν για μια ακόμα φορά να κρίνουν το πιο αδύναμο μέλος της ομάδας τους.

«Οι Μαχητές μίλησαν, η απόφαση έχει παρθεί» τόνισε ο Γιώργος Λιανός για να διαβάσει αμέσως τις ψήφους.

O πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση στο Survivor 2024 και για αυτή την εβδομάδα, είναι ο Ρομπ Τζέιμς Σέιμουρ.



Έρχονται νέοι παίκτες

Στο επεισόδιο της Δευτέρας 05/02/2024, οι παίκτες των Μπλε τα έχουν βάλει με τη Ζωή. Παράλληλα οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν το δεύτερο αγώνα ασυλίας της εβδομάδας.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: