Νέα χρονιά, νέα προγράµµατα και πολλές ανατροπές κάνουν την εµφάνισή τους στον χάρτη της ελληνικής τηλεόρασης. Στο δεύτερο µισό της σεζόν αναµένεται µεγάλη µάχη στον πίνακα της τηλεθέασης, αφού η prime time ζώνη εµπλουτίζεται µε νέες σειρές και ριάλιτι και θα έχει µεγάλο ενδιαφέρον να δούµε τι θα επιλέξει το κοινό. Αρχής γενοµένης από το «Famagusta», το οποίο υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών Αντρέας Γεωργίου - Βάνα ∆ηµητρίου - Κούλλης Νικολάου. Εµπνευσµένη από τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου του 1974 και ολοκληρώθηκε µε τη διχοτόµηση του νησιού στις 14 Αυγούστου του ίδιου χρόνου, η δραµατική σειρά του Mega είναι µια παραγωγή διεθνών προδιαγραφών. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα ∆ηµητρίου.

4
Χαρακτηριστική σκηνή από τη σειρά «Famagusta» του Mega


Μια νέα σειρά γεµάτη µυστήριο, περιπέτεια, αγωνία στο «κόκκινο» και απρόβλεπτες ανατροπές ξεκίνησε την περασµένη εβδοµάδα στον Alpha. Ο «Σκαραβαίος» είναι µια σύγχρονη σειρά εξιχνίασης εγκληµάτων µε στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ… crime. Στο επίκεντρο της σειράς, µια επίλεκτη οµάδα του Τµήµατος Εγκληµάτων κατά της Ζωής και ο επικεφαλής της. Πρωταγωνιστής στη νέα αστυνοµική σειρά µυστηρίου είναι ο αγαπηµένος ηθοποιός Γιάννης Τσορτέκης.

3
Ο «Σκαραβαίος» είναι μια σύγχρονη σειρά εξιχνίασης εγκλημάτων, με στοιχεία κοινωνικού νουάρ και πολύ… crime


Με οκτώ νέα συγκλονιστικά επεισόδια επιστρέφει η σειρά «Maestro», επίσης στο Mega, που ακόµη δεν έχει αποφασιστεί αν θα προβληθεί αυτή τη σεζόν ή από τον επόµενο Σεπτέµβριο. Το δηµιούργηµα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έκανε πραγµατικό πάταγο και δηµιούργησε το δικό του κοινό, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στα νούµερα που έκανε στην τηλεθέαση. Μάλιστα, η επιτυχία του ήταν τόσο µεγάλη, που κατάφερε να βρεθεί ακόµα και στο Netflix, κάνοντας πραγµατικά τη διαφορά από κάθε άλλη ελληνική σειρά.

1
Η σειρά «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που έκανε πάταγο, κατάφερε να βρεθεί ακόμα και στο Netflix


Τη µεγάλη ανατροπή στη µυθοπλασία έκανε ο ΑΝΤ1, ο οποίος υποδέχτηκε τον «Ερωτα φυγά», που είχε ξαφνικό τέλος, από το Open, εντάσσοντάς τον στο πρόγραµµά του µε νέα επεισόδια.

Τα ριάλιτι που εμπλουτίζουν την prime time ζώνη

Το 2024 δύο µεγάλα πρότζεκτ έκαναν την εµφάνισή τους στο πρόγραµµα, αφού ξεκίνησε ο β’ κύκλος του «Dragons’ Den» στον ΑΝΤ1, µε παρουσιαστή τον Σάκη Τανιµανίδη. Φέτος, οι καρέκλες του «Dragons’ Den Greece» εξακολουθούν να είναι πέντε, όµως οι Dragons είναι έξι και θα εναλλάσσονται ανάλογα µε το pitch. Την οµάδα των Dragons αποτελούν ο Χάρης Βαφειάς, πλοιοκτήτης, ο Λέων Γιοχάη, tech επενδυτής, ο Demetrios Mallios, ιδρυτής του Οµίλου Aeon, ο Τάσος Οικονόµου, επενδυτής, η Λιλή Περγαντά, ιδρύτρια και πρόεδρος της Power Health, και η Μαρία Χατζηστεφανή, ιδρύτρια και πρόεδρος της Rodial Group.

Λίγες µέρες νωρίτερα έκανε πρεµιέρα το «MasterChef 2024», µε τους σεφ Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Tο «Just the 2 of us» θα επανέλθει στο πρόγραµµα του Alpha το επόµενο διάστηµα. Το µουσικό πρότζεκτ αναµένεται να κάνει πρεµιέρα µέσα στον Μάρτιο, µε παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη και κριτική επιτροπή τους Βίκυ Σταυροπούλου, ∆έσποινα Βανδή, Σταµάτη Φασουλή και Καίτη Γαρµπή. Ο Νίκος Κοκλώνης θα βρεθεί ξανά σε ρόλο κεντρικού παρουσιαστή, αλλά και παραγωγού, µε το format να προσγειώνεται στη ζώνη του Σαββάτου.

2
Tο «Just the 2 of us», με τον Νίκο Κοκλώνη, θα επανέλθει στο πρόγραμμα του Alpha το επόμενο διάστημα


Πάγωσαν τα σχέδια του Μάρκου Σεφερλή για τον ΣΚΑΪ, αφού ο πολυτάλαντος ηθοποιός σχεδίαζε να επαναφέρει, στον ΣΚΑΪ αυτή τη φορά, τη θρυλική σειρά «Ορκιστείτε, παρακαλώ», που είχε προβληθεί τις σεζόν 1982-1987 από την ΕΡΤ2 και είχε ως θέµα τις υποθέσεις που εκδικάζονται στα δικαστήρια. Ωστόσο, για εκείνη την περίοδο προοριζόταν και το «Survivor», στο οποίο ο Ατζούν Ιλίτζαλι έδωσε προτεραιότητα. Από την άλλη, γυρίσµατα για το νέο πρότζεκτ που θα αναλάβει ο κωµικός ηθοποιός δεν έχουν ξεκινήσει ακόµη. Στα πλάνα του ΑΝΤ1 για τη β’ σεζόν ήταν και το «Your face sounds familiar», το οποίο τελικά, παρά τις ζυµώσεις και τις συζητήσεις που γίνονταν το προηγούµενο διάστηµα, δεν θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα αυτή τη σεζόν. Το κανάλι του Αµαρουσίου είχε ήδη εξασφαλίσει τα πολυπόθητα «ναι» της Μπέττυς Μαγγίρα, του Πάνου Μουζουράκη, του Νίκου Μουτσινά και της Ματθίλδης Μαγγίρα για την κριτική επιτροπή.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»