Το αθλητικό δίδυµο του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1, Διονύσης Βερβελές και Κώστας Γκόντζος, µιλούν στο «Secret» για τις καθηµερινές ραδιοφωνικές εκποµπές τους.

∆ηλώνουν αληθινοί, χωρίς φόβο, αλλά γεµάτοι µε πάθος και λένε ότι, παρά τις αντιθέσεις τους, καταφέρνουν να κρατούν ενωµένο το κοινό που τους ακούει




Πώς βιώνετε τη συνεργασία σας;

Κ.Γ.: Πολύ καλά. Για την ακρίβεια, πολύ καλύτερα και απ’ ό,τι περίµενα. Υπάρχει πραγµατικά µια πολύ όµορφη χηµεία µέσα από τις αντιθέσεις µας, που βγάζει ένα πολύ όµορφο αποτέλεσµα και πάνω απ’ όλα µας κάνει και εµάς να νιώθουµε πολύ ωραία την ώρα της εκποµπής.

∆.Β.: Είναι ωραίος τύπος ο Κώστας, θα τον έκανα παρέα και στην καφετέρια, άρα όλα καλά! Νοµίζω ότι ώρες-ώρες ξεφεύγω λίγο στην πλάκα, επειδή είναι και µεγαλύτερος ηλικιακά, θα µπορούσε να παρεξηγείται, αλλά την έχει την… καζούρα. Και να την κάνει και να τη δεχθεί. Πιστεύω πως, αν δεν ταιριάζαµε, δεν θα είχε κι αυτή την επιτυχία η εκποµπή.




Τι πρέπει πλέον να διαθέτει µια αθλητική εκποµπή για να κάνει «γκελ» στους ακροατές;

Κ.Γ.: Να γίνεται µε τέτοιον τρόπο που να καταλαβαίνουν ότι αυτοί που τους µιλάνε εκείνη τη στιγµή από το στούντιο είναι αληθινοί, το ευχαριστιούνται και οι ίδιοι και πάνω απ’ όλα δεν είναι δήθεν και λένε αυτό που νιώθουν, χωρίς να προσπαθούν να γίνουν αρεστοί µε αυτά που λένε σε αυτούς που τους ακούνε.

∆.Β.: Πιστεύω πως δεν πρέπει να αναλώνεσαι αµιγώς στα αθλητικά γεγονότα, στην είδηση. Ο ακροατής που είναι στο αυτοκίνητό του, που ακούει από το σπίτι του, θέλει και την πλάκα, να ξεχνιέται από τα προβλήµατα της καθηµερινότητας που τον ταλαιπωρούν. Στις δύο ώρες που καθόµαστε µπροστά από το µικρόφωνο καθηµερινά ακούµε τα πάντα και πρέπει να έχουµε και την ανάλογη ετοιµότητα.




Οι «κόκκινες» και «πράσινες» αντιθέσεις σάς ξεχωρίζουν. Υπάρχουν στιγµές που µπορούν να σας ενώσουν;

Κ.Γ.: Προφανώς υπάρχουν και είναι η κοινή λογική στην αντιµετώπιση γεγονότων και εξελίξεων, και κυρίως η κοινή για όλους ποδοσφαιρική λογική, που φτιάχνει τη δική της, κοινή γλώσσα για όλους, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίµησης.

∆.Β.: Για ένα πέναλτι, για ένα οφσάιντ, ναι, θα διαφωνήσουµε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ο αθλητισµός. Είµαστε, όµως, µια εκποµπή που έχουµε ξεκάθαρη άποψη, είµαστε κατά της βίας και το φωνάζουµε. Εχει ξεφύγει η κατάσταση και στα γήπεδα. Από την πλευρά µας, οφείλουµε να κάνουµε τα πάντα για να κερδίζουµε έστω και έναν ακροατή καθηµερινά. Ο κόσµος πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχουµε να µοιράσουµε κάτι, ας το δει από εµάς τους δύο! 




Νιώσατε ποτέ φόβο από απειλητικά ή υβριστικά µηνύµατα;

Κ.Γ.: Φόβο όχι, ποτέ, ενόχληση, νεύρα, απογοήτευση, τις περισσότερες φορές, ναι. Κι αυτό για το επίπεδο και την κατρακύλα µιας µερίδας κόσµου, µε αφορµή -υποτίθεται- το ποδόσφαιρο. Αλλά αυτά πια, έπειτα από τόσα χρόνια στη συγκεκριµένη δουλειά, είναι και συνηθισµένα και δεν µας επηρεάζουν πια τόσο όσο στο ξεκίνηµα αυτής της δουλειάς.

∆.Β.: ∆υστυχώς, πολλές φορές. Είναι εύκολο πλέον, ειδικά µε ψευδώνυµα στα social media, να υποστείς τέτοιες επιθέσεις. Είναι και καθηµερινό φαινόµενο, σπανίως όµως στην εκποµπή θα βγει κάποιος και θα σου πει κάτι απευθείας. Πιστεύω πως είναι η µόδα της εποχής. Παλαιότερα µε ενοχλούσε πολύ, αλλά µε την πάροδο των ετών έµαθα να ζω και µε αυτές τις απειλές και τα µηνύµατα. ∆υστυχώς, είναι µέρος της δουλειάς µας




Τέλος, ποιο είναι το πιο αστείο ευτράπελο σκηνικό της έως τώρα συνύπαρξής σας;

Κ.Γ.: Από τέτοια άλλο τίποτα. Είναι πια καθηµερινό στοιχείο της εκποµπής και, για να πω την αλήθεια, είναι κι αυτό που µας δίνει την ξεχωριστή νότα και µας κάνει να το ευχαριστιόµαστε ακόµα περισσότερο. ∆εν υπάρχουν ένα και δύο, είναι πραγµατικά αµέτρητα καθηµερινά και σε όλη την περίοδο που κάνουµε την εκποµπή. Ακόµα κι όταν δεν υπάρχουν, τα δηµιουργούµε εµείς, γιατί είµαστε έτσι και ως τύποι και µας βγάζουν µια εσωτερική ανάγκη έκφρασης.

∆.Β.: Συµφωνώ µε τον συµπαρουσιαστή µου σε αυτό το κοµµάτι. Ακόµα και αν δεν υπάρχει κάτι, το… βρίσκουµε. Εχουν γίνει πολλά περίεργα σκηνικά. Αν ξεχωρίσω κάποιο, θα αδικήσω και ακροατές. Είναι ευχάριστο, πάντως, το γεγονός ότι µας ακούει κόσµος από παντού, από όλο τον κόσµο, και θέλει να συµµετέχει και µε τηλεφωνήµατα. Να είναι καλά άπαντες!

*Δημοσιεύθηκε στο "Secret" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 3/2/2024