Η νοσταλγική ιστορία, που παντρεύει το χθες με το σήμερα, επιστρέφει με το νέο επεισόδιο της σειράς «Famagusta» αύριο, 11 Φεβρουαρίου, στις 21.00. Από τη συχνότητα του Mega φυσικά.
Οι σπαρακτικές μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου πριν από μισό αιώνα ξετυλίγονται για μια ακόμη Κυριακή στη μικρή οθόνη, ενώ οι ζωές των ηρώων του μεγαλόπνοου πρότζεκτ συνεχίζονται στο σήμερα.


Spoiler "Famagusta": Επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της υγείας του Παύλου 

Και τι ακριβώς θα δούμε; Τον Θοδωρή (Στέφανος Μιχαήλ) να ζητά από τον Κλεάνθη (Γρηγόρης Γεωργίου) να του δώσει ψεύτικο άλλοθι για το βράδυ του φόνου. Η Σοφία (Αιμιλία Υψηλάντη) αρνείται να επιστρέψει στο Λονδίνο και προσπαθεί να μεταπείσει τον Αντρέα για την υπόθεση του Μάικλ (Χρήστος Λούλης).

Η κατάσταση της υγείας του Παύλου (Ανδρέας Γεωργίου) επιδεινώνεται ραγδαία - βρίσκεται ένα βήμα πριν από τον θάνατο, παρά την ένθερμη υποστήριξη της Ιφιγένειας (Βασιλική Τρουφάκου). Όπως θα δούμε αναλυτικά, η αδερφή της δολοφονημένης Ελένης, Σιμώνη, πιέζει τον Αντρέα να αναλάβει τη δίκη για τον φόνο της αδερφής της κι εκείνος, παρά τις αντιρρήσεις της Χριστίνας, δέχεται. Ο Μάικλ, που θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε με την Αστυνομία, προτρέπει τη Σοφία να γυρίσει στο Λονδίνο, αλλά εκείνη αρνείται.

Ο Θοδωρής ανησυχεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και ζητά από τον Κλεάνθη ψεύτικο άλλοθι για εκείνο το βράδυ. Ο Παύλος προσπαθεί να περάσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τον γιο του και την Ιφιγένεια, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να το παλέψει μαζί του. Ο μικρός Μάριος αρρωσταίνει, ενώ ο Τεύκρος, ο μεγάλος αδερφός του, αναλαμβάνει να τον φροντίσει όσο νοσηλεύεται. Η επόμενη συνέντευξη του Μάικλ θα ανασύρει συγκινητικές μνήμες του παρελθόντος από το 1974.

Ο Μάικλ θα τηλεφωνήσει στη Σιμώνη, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να της πει τη δική του πλευρά. Η Σοφία θα συναντήσει τον Αντρέα για να του αλλάξει γνώμη, αλλά μάταια.