Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες της ΕΡΤ για τη Eurovision 2024, με τη Μαρίνα Σάττι να είναι, ως γνωστόν, η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μουσικό διαγωνισμό.

Η εκπομπή «Super Κατερίνα» εξασφάλισε πλάνα από τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ για το ελληνικό τραγούδι έξω από το Ηρώδειο, με τον πολύπειρο «γιουροβιζιονολόγο», όπως τον λένε (και δεν τον χαλάει καθόλου), Γιάννη Πουλόπουλο να αποκαλύπτει τον τίτλο του.

Στα επιμέρους, το κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Σάττι για την Ελλάδα στη σκηνή της Eurovision θα έχει ζουρνά με έθνικ στοιχεία, ενώ ο τίτλος του είναι «Ζάρι».

Δείτε επίσης: Η ΕΡΤ θέλει εκπομπή για την Eurovision με παρουσιάστρια την Έλενα Παπαρίζου



Ανάμεσα στους συνθέτες βλέπουμε το όνομα του Ogi, που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Σάττι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής θα έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Βέβαια, περιμένουμε με ανυπομονησία να το ακούσουμε, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο, ανάμεσα στα υποψήφια -150 (!)- κομμάτια που δόθηκαν στη Μαρίνα για να διαλέξει, ήταν και κομμάτι με αγγλικό στίχο, ιδιαίτερο και πολύ πρωτότυπο, με μουσική-πάντρεμα βαλκανικών και ποπ ήχων και με τη σφραγίδα της ποντιακής λύρας των George Julius, Ντιάνας Τζοβόλου και El Christo Kemanetzidis…

Αυτό που επέλεξε τελικά μοιάζει να έχει κοντινό concept με το προηγούμενο. Αλλά, αν δεν ακούσουμε, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.


Δείτε ακόμη: Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι ψηλά στα στοιxήματα

Ο «γουρλής» Φωκάς Ευαγγελινός

Αυτό που χρειάζεται να επισημάνουμε είναι πως πρόσφατα είχε ακουστεί ότι ο Φωκάς Ευαγγελινός είχε δεχθεί πρόταση προκειμένου να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση. Και κάπως έτσι, καταλήξαμε στο «κοκτέιλ» Μαρίνα - Φωκάς - έθνικ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευαγγελινός έχει κατακτήσει δύο φορές το γκραν πρι, την πρωτιά στη Eurovision - πρώτη φορά το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα με το «My Number One», και τη δεύτερη, το 2008, με τον Ντίμα Μπιλάν, που εκπροσώπησε τη Ρωσία στο Βελιγράδι, με το «Believe», το οποίο πάλι αποδείχθηκε νικηφόρο!

Λέτε να τριτώσει;

Πάντως, έχοντας στο πλευρό της τον γουρλή Ευαγγελινό, η Σάττι το πάει για… εξάρες!

Εξάλλου, στην Ελλάδα τα νούμερα, όπως το «My Number One», ταιριάζουν. Ασυζητητί. 

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή για την Eurovision 2024





*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" στις 14/2/2024