Φουντώνει και πάλι η πρόσφατη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Αντώνη Κανάκη και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Οι αναφορές του Άντώνη Κανάκη που αφορούσαν εμμέσως το κανάλι προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΚΑΪ.

Όπως υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το κανάλι: «ο κύριος Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά "την λειτουργία της δικαιοσύνης", τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου».

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

 «Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά «την λειτουργία της δικαιοσύνης», τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου. Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Κανάκης μέσα από την εκπομπή του έκανε αναφορά στο ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε: «Έχουμε κατ’ αρχάς αυτόν που ενοχλείται από τη σάτιρα, καλός μαθητής του Γκέμπελς, ξέρει τι θα κάνει αυτός, διαστρεβλώνει όλη την αλήθεια. Το βαφτίζουν αυθαίρετα "παρακίνηση βίας", ενώ κανένας άλλος από εμάς δεν έχει κάνει αυτόν τον παραλληλισμό και μετά ταΐζουν αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα στους δικούς τους στα ΜΜΕ.

Και το παίρνουν μετά οι δημοσιογράφοι και έχουμε τα "έπρεπε να παρακινήσει σε βία;". Τα "άσε μας κουκλίτσα μου" εδώ κολλάνε. Επειδή σου το είπε ο Πορτοσάλτε; Βήμα 2ο: αυτά μετά κάνουν τη δουλειά, αρχίζουν λοιπόν αυτές οι ερωτήσεις, γίνεται συζήτηση.

 Και προσέξτε, οι δημοσιογράφοι που θα έπρεπε να είχαν τεράστια ευαισθησία σε θέματα ελευθερίας του λόγου, στις υπόλοιπες χώρες παλεύουν και χάνουν τη ζωή τους για την ελευθερία του λόγου. Και φυσικά δεν μιλάμε για όλους τους δημοσιογράφους. Είναι μία αυτονόητη διευκρίνιση, που είναι καλό όμως να την κάνουμε.

 Και τρίτο στάδιο, βέβαια, η Δικαιοσύνη, πρέπει να τα απαγορεύσουμε αυτά τα πράγματα, πρέπει να τιμωρηθούν. Και μπορεί ο ΣΚΑΪ να μην τα πηγαίνει καλά με την ουσία της Δικαιοσύνης αλλά τα πηγαίνει πολύ καλά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Και εκεί μπορούν σίγουρα να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι πραγματικά ντροπιαστικά αυτά τα πράγματα που γίνονται».