Δεύτερη καταδίκη σε διάστημα ολίγων ημερών είχαμε στις αρχές της εβδομάδας για την εφημερίδα «Δημοκρατία» του Γιάννη Φιλιππάκη.

Ο κερδισμένος στη δικαστική διαμάχη ήταν και πάλι ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, που δείχνει αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους την αντιπαράθεση με τη συγκεκριμένη εκδοτική επιχείρηση. Η υπόθεση αφορούσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατίας», το οποίο μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι σε δεξίωση που είχε οργανώσει ο επιχειρηματίας Χρήστος Κοπελούζος πολλοί από τους προσκεκλημένους μπέρδευαν τον υφυπουργό Ανάπτυξης με τους σερβιτόρους. Οπως ήταν αναμενόμενο, το δικαστήριο δέχτηκε τις θέσεις που διατυπώθηκαν από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κ. Μηταράκη, καταδικάζοντας σε 15 μήνες φυλάκισης τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, για «κατ’ εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμιση». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το δικαστήριο δέχτηκε ότι το εν λόγω έντυπο δεν έχει διαπράξει άπαξ το αδίκημα, αλλά ότι το διαπράττει κατ’ εξακολούθηση, προφανώς για να πλήξει τον υφυπουργό Ανάπτυξης.

Και σε αυτή τη δίκη την υπεράσπιση της «Δημοκρατίας» είχε αναλάβει ο αρθρογράφος της εφημερίδας, πρώην συνεργάτης του κ. Σαμαρά και νυν νομικός σύμβουλος του μικρομετόχου του ΟΠΑΠ, Φαήλος Κρανιδιώτης. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επισήμαναν το γεγονός ότι ο κ. Κρανιδώτης χάνει δύο στα δύο απέναντι στον κ. Μηταράκη.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που θέλει τον υφυπουργό Ανάπτυξης να έχει καταθέσει αγωγές και για τις υποθέσεις για τις οποίες ήδη έχει καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη ο κ. Γιάννης Φιλιππάκης… Με αφορμή και την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι -κατά τον Νόμο- της εφημερίδας «Δημοκρατία» για συκοφαντική δυσφήμιση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι πάγια πεποίθησή μου ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία η συκοφαντία, η σκόπιμη διαστρέβλωση των γεγονότων και η συστηματική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Και με τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου -τη δεύτερη μέσα σε δέκα ημέρες- οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και οι συκοφαντίες της συγκεκριμένης εφημερίδας έπεσαν στο κενό. Πριν από λίγες μέρες δημοσίευσαν και νέα συκοφαντικά δημοσιεύματα, τα οποία στόχο έχουν να μειώσουν την πολιτική μου υπόσταση. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι με κάθε νόμιμο μέσο την τιμή και την υπόληψή μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πόλεμος» Στραβελάκη - Πρετεντέρη στο Mega

Εργασιοθεραπεία για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας

Πρωτιά για τον Alpha μέσα στον Οκτώβριο

Το Mega κόβει «Joy» και «Μοντέρνα Οικογένεια»

Metron Analysis: Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

Γιατί καθυστέρησε η Ελένη από την εκπομπή της

Η απάντηση του Γεωργούλη που ενόχλησε τη Φαίη Σκορδά