Τεράστιο θέμα στις σχέσεις των Σταύρου Ψυχάρη και Φώτη Μπόμπολα έχει ανακύψει μετά το πρωτοσέλιδο άρθρο του «Βήματος» την προηγούμενη Κυριακή, το οποίο μάλιστα έφερε και την υπογραφή του εκδότη της ναυαρχίδας του ΔΟΛ.

Οπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο, μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το timing που επέλεξε ο κ. Ψυχάρης για να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα. Απεναντίας, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν το «χτύπημα» τόσο με τις εξελίξεις στο Mega όσο και με την έντονη κινητικότητα που αναπτύσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο του στοιχήματος. Το παράδοξο στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Σταύρος Ψυχάρης διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Φώτη Μπόμπολα, συζητώντας εδώ και καιρό το θέμα της συγχώνευσης ΔΟΛ-«Πήγασου». Με δεδομένο ότι ο νεότερος Μπόμπολας συμμετέχει μετοχικά στην εταιρεία «Στοίχημα», δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξέλαβαν το περιεχόμενο του άρθρου ως το επίσημο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών και την απαρχή μιας σφοδρής εκδοτικής σύγκρουσης με φόντο το Mega.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ

Η αλήθεια είναι ότι όταν ο εκδότης του «Βήματος» υπέγραφε το συγκεκριμένο άρθρο είχε κατά νου ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις και ενόχληση στην απέναντι πλευρά. Πράγματι, στο στρατόπεδο Μπόμπολα υπάρχει βαρύ κλίμα για τον κ. Ψυχάρη, αφού θεωρούν ότι επρόκειτο περί ευθέος χτυπήματος κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας που εκδίδει το «Εθνος» και συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό (εκτός των άλλων) στο Mega. Φυσικά, υπάρχει και μια πιο απλή προσέγγιση, που θέλει το «Βήμα» να έχει εξασφαλίσει ακόμη καλύτερη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ σε επίπεδο εμπορικής πολιτικής. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι απολύτως απλοϊκή, από τη στιγμή που στη διαμάχη πρωταγωνιστούν δύο από τους ισχυρότερους παίκτες των media, που τυγχάνει να είναι και συνεταίροι.

Το άρθρο του κ. Ψυχάρη είναι ξεκάθαρο ότι στόχευε προς την πλευρά Μπόμπολα. Κάποιοι λένε ότι τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο Mega, οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν διαταραχθεί. Ακόμη και να μην ισχύει η σχετική πληροφορία, είναι αλήθεια ότι μετά το δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής ο Φώτης Μπόμπολας εμφανίζεται ενοχλημένος με τον Σταύρο Ψυχάρη, ετοιμάζοντας την αντεπίθεσή του. Ανθρωποι που συνομιλούν με το αφεντικό του «Εθνους» επισημαίνουν το γεγονός ότι ο εκδότης του «Βήματος», πριν γράψει για τον τζόγο της ντροπής, είχε φιλοξενήσει (ως διαφημιζόμενους) αρκετούς εξ αυτών, ενώ είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση άδειας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ (ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ) ΣΤΟΝ ΒΑΡΔΗ 

Εμπειροι πολιτικοί παρατηρητές, πέραν της κόντρας που ξέσπασε ανάμεσα στους Στ. Ψυχάρη και Φ. Μπόμπολα, σημειώνουν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι στην ίδια έκδοση του «Βήματος» ο εκδότης του φύλλου έκρινε σκόπιμο να εντάξει στα πολιτικά «τζάκια» και την ανιψιά του δεύτερου συνεταίρου του, υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη. Μάλιστα, όσοι διαβάζουν τα ψιλά γράμματα των εφημερίδων μιλούν και για την αναφορά στη μητέρα της υπουργού: «Η Ολγα Κεφαλογιάννη, κόρη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, που έπαιζε κυρίαρχο ρόλο από το 1958, πρωτοεξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου με την ΕΡΕ και χρημάτισε επί σειράν ετών υπουργός, και της Ελένης Βαρδινογιάννη, δικηγόρου και μέλους της επιφανούς επιχειρηματικής οικογένειας στην Ελλάδα». Η σχετική αναφορά είναι σίγουρο ότι είχε ως τελικό αποδέκτη τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, του οποίου οι σχέσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη έχουν περάσει από χίλια, μύρια κύματα. Επειδή ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ διακρίνεται για τη δημοσιογραφική του διπλωματία, θα πρέπει να θεωρείται περισσότερο από σίγουρο ότι πίσω τόσο από το μονόστηλο όσο και από το κείμενο για τα «τζάκια» θέλει να πει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που αποτυπώνονται στο χαρτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΕΣΡ εγκαλεί τη «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη

Αναβλήθηκε η δίκη του Χρήστου Παναγόπουλου

O Μηταράκης κέρδισε τη δικαστική διαμάχη εναντίον του Φιλιππάκη

«Πόλεμος» Στραβελάκη - Πρετεντέρη στο Mega

Εργασιοθεραπεία για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας

Πρωτιά για τον Alpha μέσα στον Οκτώβριο

Το Mega κόβει «Joy» και «Μοντέρνα Οικογένεια»

Metron Analysis: Οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές