Οι «Ψυχοκόρες», η σειρά που βασίζεται σε πραγµατικά γεγονότα και αληθινές µαρτυρίες, έρχεται απόψε στον ΑΝΤ1, στις 21.00, µε διπλό επεισόδιο. Μια σειρά-γροθιά στο στοµάχι που καταδεικνύει µε τον πιο σκληρό τρόπο πώς το όνειρο για ένα καλύτερο µέλλον µπορεί να µετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη και πώς µία σανίδα σωτηρίας µπορεί να σηµαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή, την ψυχή και το σώµα τεσσάρων νέων κοριτσιών. Οι συγκλονιστικές ιστορίες της Μαρίκας, της Βασιλικής, της Φρόσως και της ∆εσποινιώς έρχονται για να ρίξουν φως στον «απαγορευµένο» θεσµό της ψυχοκόρης και να καθηλώσουν το κοινό. Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαµπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πένυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση και µε ένα all-star cast αποτελούν την αναπαράσταση ενός βίαιου θεσµού και τη ρεαλιστική αναβίωση µιας ολόκληρης εποχής ιστορικών αλλαγών αλλά και ελπίδας.

Στα επιµέρους, το πρώτο επεισόδιο µας ταξιδεύει το 1950 στην Κρυοπηγή Θράκης. Η οικογένεια Πολύζου αρραβωνιάζει τη µεγαλύτερη κόρη, τη Μαρίκα. Η χαρά της οικογένειας, όµως, τελειώνει απότοµα όταν η περίθαλψη ενός νεαρού αντάρτη οδηγεί στην εξορία τον πατέρα και η µητέρα αρρωσταίνει βαριά από τον καηµό της. Προτού πεθάνει, ορκίζει τη Μαρίκα να µη χωρίσει ποτέ από τις αδελφές της, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη ∆εσποινιώ. Η φτώχεια, όµως, τις αναγκάζει να µετακοµίσουν στην Αθήνα ως ψυχοκόρες σε εύπορες οικογένειες υπό έναν όρο: να πάνε όλες στο ίδιο σπίτι. Φτάνοντας στην Αθήνα, οι τέσσερις αδερφές χωρίζονται και οδηγούνται στα σπίτια που η συγχωριανή τους Βικτωρία κανόνισε να πάνε ως ψυχοκόρες. Στην Αθήνα, η Μαρίκα κι η ∆εσποινιώ καταλήγουν στην οικία του βιοµήχανου Κοσµά Κοτρώτση και της ιδιόρρυθµης συζύγου του, Νέλλας, η Βασιλική στην οικία του πολιτικού Ευάγγελου Αρδίτη και της φεµινίστριας κόρης του, Μάγιας, ενώ η Φρόσω τυγχάνει θερµής υποδοχής στο σπίτι του µεγαλογαιοκτήµονα Ηλία Νάτση, έξω από την Τρίπολη, από τη γυναίκα του την Ευανθία, που προσπαθεί να κάνει παιδί.

Ψυχοκόρες οι: Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιµούλη, Άννα Λουιζίδη. Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγµαλίων ∆αδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, ∆ήµητρα Ματσούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή