Η µεγάλη παραγωγή του Mega «Famagusta» ρίχνει προσωρινά αυλαία µε το όγδοο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, που θα προβληθεί αύριο στις 21.00.

Famagusta Spoiler: Τι θα γίνει στο φινάλε 

Ο τηλεθεατής γίνεται µάρτυρας της αγωνιώδους προσπάθειας της Χριστίνας να βρει έστω µια πληροφορία για τον χαµένο γιο της, λίγο καιρό µετά τον τραγικό αποχωρισµό το καλοκαίρι του 1974. Από την άλλη, η ώρα της δίκης έχει φτάσει και η ελευθερία του Μάικλ κρέµεται κυριολεκτικά από µία κλωστή. Θα καταφέρει να αποδείξει την αθωότητά του;

Και η υγεία του Παύλου όµως επιδεινώνεται ραγδαία, προκαλώντας αγωνία στον παππού αλλά και την ανησυχία της Ιφιγένειας, η οποία πάντως διαβεβαιώνει τον παππού πως είναι απλώς κουρασµένος. Η Ιφιγένεια θορυβείται έντονα όταν γίνεται µάρτυρας µιας επιληπτικής κρίσης του Παύλου. Τον εκλιπαρεί µάλιστα να δοκιµάσει µια εναλλακτική θεραπεία. Αναλυτικότερα, µία ακόµη φρικτή ιστορία του πολέµου αποκαλύπτεται στην κάµερα του ντοκιµαντέρ για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, ενώ ένας αναπάντεχος σύµµαχος δίνει ελπίδες στον Μάικλ ότι θα βγει αλώβητος από τη δίκη. Μέσα από flashback παρακολουθούµε την άσχηµη ψυχολογική κατάσταση της Χριστίνας ύστερα από την απώλεια του µωρού της το 1974.

Παράλληλα, ο Μάικλ συνεχίζει τις συνεντεύξεις για το ντοκιµαντέρ. Ένας ηλικιωµένος άνδρας περιγράφει τις στιγµές αλλά και τους βιασµούς που υπέστη στο στρατόπεδο αιχµαλώτων µετά την εισβολή του 1974. Πρόκειται για τη φριχτή τιµωρία του επειδή σκότωσε τον εκτελεστή του καλύτερού του φίλου.

Η µέρα της δίκης του Μάικλ έρχεται και όλοι οι ήρωες καταφτάνουν στο δικαστήριο. Η µία κατάθεση διαδέχεται την άλλη. Ο Μάικλ δηλώνει την αθωότητά του και ξεσπά εναντίον της Κατερίνας. Η αγόρευση του Αντρέα είναι καταπέλτης εναντίον του. Όµως η αναπάντεχη εµφάνιση ενός µάρτυρα υπεράσπισης, του µοναδικού που γνωρίζει την αλήθεια για τον φόνο, ανατρέπει τα δεδοµένα…