Αυτό το Σάββατο 16.03 ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 5 ΕΥΡΩ για αγορά γευμάτων από την αλυσίδα καταστημάτων «Σπιτική Κουζίνα», αποκλειστικά στα Παραπολιτικά!

Μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης!

Αυτό το Σάββατο, 16 Μαρτίου, αποκτήστε με την εφημερίδα Παραπολιτικά μια ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ αξίας 5 ευρώ, για αγορά γευμάτων από την αλυσίδα καταστημάτων «Σπιτική Κουζίνα», που βρίσκεται σε 37 σημεία σε όλη την Αττική!

Βρείτε τη δωροεπιταγή, ένθετη, στο φύλλο της εφημερίδας και στις δύο εκδόσεις, των 4,25€ & των 2€.

Το κουπόνι ισχύει μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024.

5€ ΔΩΡΟ για όλους!

300χ600

Μια κοινωνική προσφορά, το Σάββατο 16 Μαρτίου, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την εφημερίδα Παραπολιτικά!

*Η Σπιτική Κουζίνα με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό κάθε μέρα, είναι πάνω από 10 χρόνια, κοντά σας. Με φρέσκα, αγνά και ποιοτικά υλικά από Έλληνες παραγωγούς, παραδοσιακές ελληνικές και μεσογειακές συνταγές, η Σπιτική Κουζίνα γίνεται καθημερινή συνήθεια για όλη την οικογένεια.

Η μοναδική συνταγή της, εκτός από τις πλούσιες γεύσεις, βρίσκεται στις τιμές των γευμάτων που κυμαίνονται σταθερά από €3,30 για όλα τα πιάτα.  Ένας ιδανικός συνδυασμός ποιότητας και τιμής.

Με βραβεία στα ESTIA AWARDS 2021, για την καλύτερη Ελληνική Γεύση (κατηγορία Best Greek Dining) και την Κοινωνική Υπευθυνότητα (κατηγορία Social Responsibility).

 

Όροι χρήσης και προϋποθέσεις:«1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους. Για τυχόν απορίες/προβλήματα σε σχέση με την χρήση του κουπονιού θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του καταστήματος.
  1. Έκαστο εκπτωτικό κουπόνι θα φέρει έναν μοναδικό κωδικό , ο οποίος θα επιδεικνύεται και θα παραδίδεται στο ταμείο του καταστήματος «ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», ώστε να εξασφαλίζεται στον αναγνώστη - χρήστη του έκπτωση πέντε (5,00) ευρώ ανά απόδειξη για την αγορά γευμάτων και τροφίμων και υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας του επιθυμητού γεύματος. Η χρήση του κουπονιού μπορεί να γίνει εντός έξι (6) ημερολογιακών ημερών από ημερομηνία κυκλοφορίας κάθε φύλλου εφημερίδας εντός του οποίου είχε αυτό εντεθεί και έως την ημέρα Παρασκευή πριν την κυκλοφορία του επόμενου φύλλου και συγκεκριμένα 24/2/24 έως 1/3/24, 2/3/24 έως 8/3/24, 9/3/24 έως 15/3/24 και 16/3/24 έως 22/3/24.
  2. Έκαστο μοναδικό κουπόνι δεν ανταλλάσσεται με χρήματα, ολικά ή μερικά, ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα πλην της παροχής της ανωτέρω έκπτωσης και δεν δύναται να συνδυαστεί με άλλες προσφορές προϊόντων ή μελών ή αθροιστικά με άνω του ενός (1) κουπόνια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για μία συναλλαγή. Στην εκπτωτική προσφορά του κουπονιού δεν συμμετέχουν ποτά και αναψυκτικά.
  3. Η  Παραπολιτικά Εκδόσεις Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής ή καθ’οιονδήποτε τρόπο αδυναμίας χρήσεως ή καρπώσεως της προσφοράς του κουπονιού. Επίσης, δεν φέρει καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία COSMOS Εταιρεία Γενικού Εμπορίου Ι.Κ.Ε.
  4. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών. Οι όροι της χρήσης του κουπονιού δύνανται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την Εταιρεία. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr και στην ιστοσελίδα www.spitikikouzina.gr.
  5. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων.»

 

Ακόμα,

Δύο βιβλία για τις ημέρες της Σαρακοστής, για να επιλέξετε, το Σάββατο 16.03 αποκλειστικά με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

1600χ640_03

 

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου, αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά, δύο βιβλία για τις ημέρες της Σαρακοστής, για να επιλέξετε:

-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Νηστίσιμα φαγητά, γλυκά και λικέρ

Στην Αθωνική Πολιτεία, σε αυτό το κέντρο του ορθόδοξου χριστιανικού μοναχισμού, η είσοδος στις γυναίκες ήταν εξαρχής, και παραμένει μέχρι σήμερα, απαγορευμένη. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε, λοιπόν, για τη γαστρονομική της παράδοση έρχονται από άνδρες ταξιδιώτες, επισκέπτες των μονών, ή από τους ίδιους τους μοναχούς μάγειρες. Εκείνο που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι στο Άγιον Όρος δοξάζεται καθημερινά η κουζίνα της απλότητας, των εποχικών υλικών, της ευφάνταστης μαγειρικής τους, της αγάπης που πρέπει να μπαίνει σε όλες τις μαγεριές, ως υλικό πιο απαραίτητο και από το αλάτι. Εκεί, λοιπόν, που το ταπεινό γίνεται μεγαλειώδες, η πρώτη ύλη παίζει τoν πρωταγωνιστικό ρόλο. Με ελαιόλαδο ή ταχίνι τις ημέρες της αλάδωτης νηστείας, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα θαλασσινά και τα ψάρια μεταμορφώνονται σε πιάτα γευστικά, θρεπτικά, πρωτότυπα, με βαθιά νοστιμιά. Και, φυσικά, από το σιτηρέσιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα γλυκίσματα, που αποτελούν σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, φτιαγμένα και αυτά με υλικά εύκολα και καθημερινά.

-ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Oταν κάποιος ξεκινάει γιὰ ἕνα ταξίδι θὰ πρέπει νὰ ξέρει ποῦ πηγαίνει. Αὐτὸ συμβαίνει καὶ μὲ τὴ Μεγάλη Σαρακοστή. Πάνω ἀπ᾿ ὅλα ἡ Μεγάλη Σαρακοστὴ εἶναι ἕνα πνευματικὸ ταξίδι ποὺ προορισμός του εἶναι τὸ Πάσχα, ἡ Ἑορτὴ Ἑορτῶν». Εἶναι ἡ προετοιμασία γιὰ τὴν «πλήρωση τοῦ Πάσχα, ποὺ εἶναι ἡ πραγματικὴ Ἀποκάλυψη». Γιὰ τὸ λόγο αὐτὸ θὰ πρέπει νὰ ἀρχίσουμε μὲ τὴν προσπάθεια νὰ καταλάβουμε αὐτὴ τὴ σχέση ποὺ ὑπάρχει ἀνάμεσα στὴ Σαρακοστὴ καὶ τὸ Πάσχα, γιατὶ αὐτὴ ἀποκαλύπτει κάτι πολὺ οὐσιαστικὸ καὶ πολὺ σημαντικὸ γιὰ τὴ Χριστιανικὴ πίστη καὶ ζωή μας. Ἄραγε εἶναι ἀπαραίτητο νὰ ἐξηγήσουμε ὅτι τὸ Πάσχα εἶναι κάτι πολὺ περισσότερο ἀπὸ μία γιορτή, πολὺ πέρα ἀπὸ μία ἐτήσια ἀνάμνηση ἑνὸς γεγονότος ποὺ πέρασε; Ὁ καθένας πού, ἔστω καὶ μία μόνο φορά, ἔζησε αὐτὴ τὴ νύχτα «τὴ σωτήριο, τὴ φωταυγὴ καὶ λαμπροφόρο», ποὺ γεύτηκε ἐκείνη τὴ μοναδικὴ χαρά, τὸ ξέρει αὐτό. Ἀλλὰ τί εἶναι αὐτὴ ἡ χαρὰ; Γιατί ψέλνουμε στὴν ἀναστάσιμη λειτουργία: νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός, οὐρανός τε καὶ γῆ καὶ τὰ καταχθόνια»; Μὲ ποιὰ ἔννοια ἑορτάζομεν» – καθὼς ἰσχυριζόμαστε ὅτι τὸ κάνουμε – θανάτου τὴν νέκρωσιν, Ἅδου τὴν καθαίρεσιν ἄλλης βιοτῆς τῆς αἰωνίου ἀπαρχήν…;

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΜΕΡΟΣ Α’

Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

ΟΙ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ

ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

ΜΕΡΟΣ Β’

ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ (ΚΕΙΜΕΝΟ)

ΜΕΡΟΣ Γ’

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΩΝ ΔΩΡΩΝ (ΚΕΙΜΕΝΟ)

ΜΕΡΟΣ Δ’

O ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ

ΜΕΡΟΣ Ε’

Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ’