Πού θα κάτσει τελικά το “Ζάρι”;», αναρωτιούνται στην ΕΡΤ για το τραγούδι που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη φετινή Eurovision στο Μάλµε της Σουηδίας.

Τα µηνύµατα µεταφέρουν ως επί τo πλείστον τη δυσαρέσκεια του κόσµου. Οι φωνές για «Μπόλιγουντ κιτς» επιλογή ενισχύονται, την ώρα που το κοµµάτι έσπασε το φράγµα του 1.000.000 θεάσεων στο YouTube, µπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα της πλατφόρµας σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Κι ενώ στα στοιχήµατα η Ελλάδα βρίσκεται µεταξύ 14ης και 16ης θέσης, έχουµε νέο κύµα αντιδράσεων, τσουνάµι κανονικό!

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Η Ελλάδα δεν είναι μόνο "καγκουριές" και "γύρος" - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι

Eurovision 2024: Οι αντιδράσεις για το τραγούδι 

Ο Νίκος Καρανίκας, πρώην σύµβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

«Εurovision χάλια, η προσωπική άποψη που δεν είναι κάποιου ειδικού. Το κατέστρεψαν το κορίτσι µε αυτό το τραγούδι».

Και συνεχίζει πιο κάτω: «Ούτε τραγούδι ούτε χορός ούτε καν κάτι να λικνιστούµε και να κουνηθούµε για δύο συναπτά λεπτά της ώρας. Ένα µίξερ ρυθµών καταλήγει σε “µελωδικό” θόρυβο. Λίγο από όλα τα στυλ και στο τέλος το λίγο να σέρνεται γύρω από την τραπ, καταστρέφοντας την k-pop. Καλή τύχη στον διαγωνισµό!».

Στο «Χαµογέλα και πάλι», το πάνελ ήταν επικριτικό. «Όταν είδα το κλιπ, δεν ήξερα µε τι να µουδιάσω. Με το βιντεοκλίπ ή µε το τραγούδι; Η Αθήνα παρουσιάζεται ως τριτοκοσµική. Η Ελλάδα είναι αυτές οι καγκουριές, ο γύρος και τίποτα άλλο; Τι σηµαίνει πάρτι; Το πάρτι είναι τα σουβλάκια και τα µαγαζιά µε τα πλακάκια; Σε πολλά σηµεία δεν ακούω τον στίχο τι λέει. Η µουσική και το τραγούδι δεν είναι σαν τη τοµάτα, δηλαδή την τρως και λες ότι είναι ωραία και γλυκιά. Το κλιπ, που είναι παραγωγή της ΕΡΤ και το πληρώνουµε εµείς, δεν µπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει αυτή την εικόνα για την Ελλάδα. Εγώ θα έβαζα πράγµατα που θα µε έκαναν περήφανο. Είναι αυτό η Ελλάδα; Αυτό είναι ο ορισµός του κιτς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, επιστρατεύοντας το βιτριολικό χιούµορ της, έγραψε στα social: «Μια χαρά µαγισσούλα είναι η Μαρίνα Σάττι, µην της κόβετε, βρε, τα φτερά».




*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 11/3/2024