Προσχέδιο ρύθµισης για τη διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθµών επεξεργάζεται αυτό το διάστηµα το Μέγαρο Μαξίµου, υπό την εποπτεία του αρµόδιου υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλου Μαρινάκη.

Πρόκειται για ένα εγχείρηµα το οποίο... αραχνιάζει στα συρτάρια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καθώς βρίσκεται σε εκκρεµότητα από την προηγούµενη τετραετία (από την εποχή Πέτσα ακόµη) και τους προκατόχους του κυβερνητικού εκπροσώπου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν εξελίξεις, είτε στο θεσµικό είτε στο κοινοβουλευτικό πεδίο.

Σηµαντική βεβαίως στο συγκεκριµένο µέτωπο είναι η εµπλοκή του ΕΣΡ, µέσω του οποίου θα «τρέξει» το εκτελεστικό κοµµάτι της αδειοδότησης.

 

Τι άλλο βρίσκεται στο «ραντάρ» του Παύλου Μαρινάκη

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, στο «ραντάρ» του Π. Μαρινάκη βρίσκεται και το θέµα τόσο των θεµατικών τηλεοπτικών αδειών όσο και των ραδιοφωνικών, που επίσης τελούν σε εκκρεµότητα, ωστόσο εξαιτίας του άναρχου τοπίου που επικρατεί στην περιφερειακή τηλεόραση, ιδιαίτερα ανά την ελληνική επαρχία, σε αυτή τη συγκυρία δίνεται µεγαλύτερη έµφαση στο ζήτηµα αυτό.

Σαφές χρονοδιάγραµµα για την ώρα δεν υπάρχει, όµως η εντολή που έχει δοθεί από τον υφυπουργό είναι να υπάρξουν συγκεκριµένα συµπεράσµατα µέχρι το προσεχές καλοκαίρι, ενώ µετά τις ευρωεκλογές η διαδικασία αδειοδότησης των τοπικής εµβέλειας καναλιών θα τεθεί, σύµφωνα µε πληροφορίες, µεταξύ των κυβερνητικών προτεραιοτήτων που θα δροµολογηθούν από εκείνη τη στιγµή και µετά.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο της εφημερίδας "Secret" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 9/3/2024