Είναι το τρίτο Δ.Σ. που αποκτά η ΝΕΡΙΤ στη μικρή ιστορία της (ενός έτους), εξέλιξη που καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νέος φορέας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Με απόφαση του ολιγομελούς Εποπτικού Συμβουλίου (Ε.Σ.) επελέγησαν τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ τα οποία θα διοικήσουν την εταιρεία για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ορίζει ο νόμος.

Το πρώτο Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ διορίστηκε στις 6 Νοεμβρίου 2013 και αποτελούνταν από τους Γιώργο Προκοπάκη, πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο, Κατερίνα Ευαγγελάκου, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλο, Θεόδωρο Καρούνο, Νίκο Ξανθούλη και Κωνσταντίνο Πολυζωγόπουλο. Μετά τις παραιτήσεις του Γιώργου Προκοπάκη και της Κατερίνας Ευαγγελάκου, τις θέσεις τους ανέλαβαν ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης, με απόφαση του Ε.Σ. στις 6 Μαΐου, και ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.

Οι δύο τελευταίοι παραιτήθηκαν τον Σεπτέμβριο και στη θέση τους, ως προσωρινός πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος, με απόφαση του Ε.Σ. διορίστηκε ο Πέτρος Μάης. Με τη νέα απόφαση του Ε.Σ. στις 3 του μηνός, διορίζονται με πενταετή θητεία ο Πέτρος Μάης στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Πέτρος Καβάσαλης, Αδριανή Παπαδριανού, πρώην νομική σύμβουλος της ΕΡΤ, και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Πρίφτης ως μέλη. Τα μέλη του Ε.Σ. θα έχουν εξαετή θητεία.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς έχει αρχίσει να διατυπώνει τους προβληματισμούς του για τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Παρασκευή. Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του προφίλ της ΝΕΡΙΤ, κάποιοι έχουν ρίξει στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου το όνομα του πρώην διευθυντή Ειδήσεων του Mega, Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Πρόκειται για πρόσωπο που θα ήθελε πάρα πολύ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Σταμάτης Μαλέλης εγκαταλείπει τον ΣΚΑΪ για το ΕΨΙΛΟΝ;

Πέντε μεγάλες προσφορές αυτό το Σάββατο με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γνωστή παρουσιάστρια αλλάζει λάμπα κάνοντας γιόγκα!

Συγχαρητήρια από το εξωτερικό για τον Χρήστο Φερεντίνο

Οι καλεσμένοι που θα έχει στην πρεμιέρα της η Ναταλία Γερμανού

Είκοσι δημοσιογράφοι πλαισιώνουν την επιτελική ομάδα της Ηuffington Post Greece