Το στρατηγικό πλάνο της ΕΡΤ για την επόµενη τετραετία, αρχής γενοµένης από την κάλυψη των µεγάλων αθλητικών (Euro, Ολυµπιακοί Αγώνες) και πολιτικών (ευρωεκλογές) γεγονότων παρουσίασαν χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, και η διευθύνουσα σύµβουλος της ∆ηµόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Κατερίνα Κασκανιώτη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΡΤ, «έρχεται ένα συναρπαστικό καλοκαίρι» µε τη Eurovision και τη συµµετοχή της Μαρίνας Σάττι, την τηλεοπτική κάλυψη του Euro 2024, παρά τον αποκλεισµό της Εθνικής από την τελική φάση και τη µετάδοση των Ολυµπιακών Αγώνων «µε τεχνολογικές καινοτοµίες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι στρατηγικοί στόχοι της ΕΡΤ είναι η ενίσχυση του ERTnews αλλά και του ERTflix», επισήµανε στη συνέχεια. Στο πρόγραµµα του ενηµερωτικού καναλιού της δηµόσιας τηλεόρασης εντάσσονται σύντοµα ένα ντοκιµαντέρ για τις εκλογικές αναµετρήσεις της Ελλάδας και ένα ακόµη µε θέµα τη µεταπολίτευση στη χώρα µας, χωρισµένο σε πέντε επεισόδια ανά δεκαετία.

Ο κ. Ζούλας ανακοίνωσε και επίσηµα τη συνεργασία του ERTFLIX µε την Aegean για παροχή προγράµµατος στις αεροπορικές πτήσεις.

Δείτε επίσης: ERTFLIX: Συνεχίζει την ανοδική πορεία στην προτίμηση των τηλεθεατών - Νέο ρεκόρ θεάσεων σημείωσε τον Φεβρουάριο

 

ΕΡΤ: Οι απαντήσεις για το ανταποδοτικό τέλος, την Nielsen, τα κανάλια και τις σειρές

Αναφορικά µε τρία µείζονος σηµασίας ζητήµατα ο κύριος Ζούλας έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ παραµένει στα 3 ευρώ, η ΕΡΤ παραµένει στη διαφήµιση µε εξαίρεση την προβολή ξένων και ελληνικών ταινιών χωρίς διακοπή -κάτι που συµβαίνει ήδη-, ενώ το θέµα της παραµονής ή µη της ∆ηµόσιας Τηλεόρασης στις µετρήσεις τηλεθέασης θα επανεξεταστεί, καθώς όπως ανέφερε: «Η τεχνολογία της Nielsen δεν αποτυπώνει µε ακρίβεια τις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού».

Η διευθύνουσα σύµβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, παρουσίασε τους άξονες του στρατηγικού σχεδίου (Business Plan) της ∆ηµόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την επόµενη τετραετία 2024-2027: καθολική υπηρεσία, διακριτικός ρόλος, τεχνολογική αναβάθµιση και τέλος λειτουργικός µετασχηµατισµός του δηµόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Όσον αφορά τα γραµµικά κανάλια, διατηρούνται όλα (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤnews) µε διακριτή ταυτότητα το καθένα.

Τέλος εξήγγειλε τη συνέχεια της καθηµερινής σειράς «Ηλέκτρα» µέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την επόµενη σεζόν, καθώς και τη νέα µεγάλη παραγωγή σε ERTflix και ΕΡΤ1 «H Μαρία που έγινε Κάλλας» σε σκηνοθεσία Όλγας Μαλέα, που αφηγείται τα νεανικά χρόνια της ντίβας.

 

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 28/3/2024