Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να ξορκίζει εσχάτως σε κάθε ευκαιρία τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα ανοίγµατα του πρώην πρωθυπουργού στα media, φαίνεται πως έστω και εν µέρει ακολουθεί (κατόπιν των προτροπών των συµβούλων του, αφού ο ίδιος δεν έχει ακόµη αποκτήσει ισχυρή επαφή µε το αντικείµενο) τα βήµατά του.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα, η αξιοποίηση της πολιτικής γραµµής του Open του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο εδώ και λίγο καιρό κλιµακώνει σταθερά την έντονη κριτική του προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνοντας... ουσιαστικά επικοινωνιακές ασίστ τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) όσο και στα υπόλοιπα κόµµατα της αντιπολίτευσης.

Πρόκειται άλλωστε για µια τακτική που έχει τις ρίζες της στις αλήστου µνήµης δηλώσεις του επιχειρηµατία για τον σηµερινό πρωθυπουργό, αλλά και στην αµέριστη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα όχι µόνο στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, αλλά και µετά την εκλογική ήττα του 2019.

OPEN: Συστηµατική προσπάθεια για την άρτια παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ 

Στο πλαίσιο αυτό, εντός της Κουµουνδούρου υπάρχει η αίσθηση για περιθώρια διεύρυνσης του διαύλου επικοινωνίας των δύο πλευρών, καθώς από την ώρα που η πολύπειρη Βούλα Κεχαγιά ανέλαβε τη θέση της εκπροσώπου της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, «τρέχει» µια συστηµατική προσπάθεια για την καλλιέργεια ενός κλίµατος που θα επιτρέψει την άρτια παρουσίαση των θέσεων του κόµµατος.

Σε αυτή τη συγκυρία, κοµβικό ρόλο σε επίπεδο προσώπων παίζουν ο προϊστάµενος του πολιτικού ρεπορτάζ του Open και διαχρονικός γνώστης των δεδοµένων και των ισορροπιών στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Τσιγουρής, και φυσικά ο συνονόµατός του Χρήστος Παναγιωτόπουλος, µε τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 30/3/2024