Από τη «Μάγισσα», όπου πρωταγωνιστούσε ως Μάρκος Λάσκαρης, ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης μετακινείται στη νέα σειρά του Alpha -που θα δούμε την επόμενη σεζόν-, τη «Διάφανη αγάπη».

Το κανάλι θα εντάξει στο πρόγραμμά του ελληνική εκδοχή της αστυνομικής ιταλικής σειράς «La Porta Rossa» («Η κόκκινη πόρτα»), με κεντρικό ήρωα έναν σκληρό αστυνομικό που καλείται να λύσει την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του, τη… δολοφονία του.

Στα επιμέρους, στο πλαίσιο επιχείρησης, ο ήρωας σκοτώνεται, αλλά αντί να περάσει στα επουράνια, παραμένει στη Γη ως αόρατος ντετέκτιβ για να ανακαλύψει τον δολοφόνο του και να σώσει τη ζωή της γυναίκας του, που κινδυνεύει.

Ο δε ρόλος του Μάρκου Λάσκαρη ολοκληρώνεται στο τέλος του πρώτου κύκλου, καθώς η «Μάγισσα 2» θα μας μεταφέρει 100 χρόνια πίσω, με πλήρως ανανεωμένο καστ.

Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός

Όσο για το πώς ασχολήθηκε με την ηθοποιία, εξηγεί:

«Από μικρός πήγαινα στην εκκλησία, οι γονείς μου είναι θρήσκοι. Άρχισα να ασχολούμαι τόσο με τα κείμενα όσο και με τον τρόπο που γίνεται μια τελετή στην εκκλησία. Ουσιαστικά ο τρόπος που γίνεται η τελετή, στην εκκλησία, όρισε μέσα μου την τελετή του θεάτρου – μου άρεσε να συμμετέχω σε τελετουργικό. Νομίζω εκεί μπήκε το μικρόβιο, τουλάχιστον αυτό αναγνωρίζω τώρα, γιατί τότε ήμουν πολύ νέος».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 2/4/2024