Φύγε εσύ, έλα εσύ, στην ΕΡΤ. Το είχαµε γράψει και πρόσφατα, τώρα όµως το ρεπορτάζ επικαιροποιείται.

Αντί για τις µουσικές εκποµπές της δηµόσιας τηλεόρασης από τη νέα σεζόν θα βλέπουµε τη σειρά µουσικών ντοκιµαντέρ µε τη σφραγίδα της πολυσχιδούς, όπως απέδειξε τα τελευταία χρόνια και µετά την απόδειξη του ταλέντου της και ως ηθοποιού, Χαρούλας Αλεξίου.

 

Τέλος οι μουσικές εκπομπές της ΕΡΤ

Τη φετινή σεζόν τόνοι µελάνης χύθηκαν για την ολοκλήρωση της µουσικής εκποµπής «Η αυλή των χρωµάτων» που παρουσίαζαν ο Χρήστος Νικολόπουλος και η Αθηνά Καµπάκογλου, µια εκποµπή που αντικαταστάθηκε από το «Νύχτα στάσου» µε τους Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστο Νικολόπουλου και σε ρόλους ειδικών συνεργατών τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Κώστα Μπαλαχούτη. Η εκποµπή, ωστόσο, και σύµφωνα µε τις τελευταίες πληροφορίες, δεν παίρνει το «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν. Και αυτό γιατί οι ιθύνοντες της ΕΡΤ θεωρούν πως ο κύκλος αυτών των εκποµπών πλέον έχει κλείσει. Υπήρχε µεγάλη δυστοκία στην ανεύρεση καλεσµένων εξαιτίας της άρνησης πολλών καλλιτεχνών να εµφανιστούν στην εκποµπή. Ο λόγος ήταν η υπερέκθεσή τους σε µουσικές εκποµπές κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και τα χρόνια που προηγήθηκαν όταν οι µουσικές εκποµπές ήταν σε άνθηση.

Αξίζει να σηµειωθεί πως το ίδιο πρόβληµα αντιµετώπισε και η βραδινή µουσική του Χρήστου Φερεντίνου στον Σκάι. Αυλαία όµως πέφτει και για την έτερη µουσική εκποµπή της δηµόσιας τηλεόρασης και αναφερόµαστε φυσικά στο «Μουσικό κουτί» µε τους Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη. Ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί από την έναρξη της σεζόν, πριν από την πρεµιέρα της εκποµπής.

 

ΕΡΤ: Το νέο project με τη Χαρούλα Αλεξίου 

Τώρα, όλο το βάρος πέφτει στο στήσιµο της νέας µεγαλεπήβολης παραγωγής, του µουσικού ντοκιµαντέρ, στο οποίο χρέη αφηγήτριας και συνάµα παρουσιάστριας θα εκτελεί η Χάρις Αλεξίου. Η εκποµπή θα κάνει αναδροµή µε «ξεναγό» την τραγουδίστρια σε όλη την ελληνική δισκογραφία ανά δεκαετίες από την έναρξή της έως σήµερα. Τα γυρίσµατα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, ενώ στην ΕΡΤ λόγω και της παρουσίας της ερµηνεύτριας -µία από τις σπουδαιότερες ερµηνεύτριες όλων των εποχών- αναµένεται να εµφανιστούν πρόσωπα που σπανίως δίνουν συνεντεύξεις. Μιλάµε για σηµαίνοντα πρόσωπα της ευρύτερης πολιτιστικής σκηνής που ποτέ µέχρι σήµερα δεν έχουν παραχωρήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 8/4/2024