ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΤΟΜΟΥΣ

 

  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
  • ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

 

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

-«ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», το μνημειώδες έργο του σπουδαίου Έλληνα διανοητή και ιστορικού Γιάνη Κορδάτου, που προσφέρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στο αναγνωστικό κοινό και δεν πρέπει να λείπει από καμία ελληνική βιβλιοθήκη!

 

1600χ640_02

Πρόκειται για το αποτέλεσμα 50 ετών πολύμοχθης εργασίας πάνω στο θέμα και αποτελεί θεμελιώδες απόκτημα της νεοελληνικής ιστορικής επιστήμης.

Η πορεία των Ελλήνων μελετάται από τα πρώτα στάδια διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης και σε όλη την εξέλιξή της. Οι κοινωνικοί ανταγωνισμοί, οι πολιτικές συγκρούσεις, οι πολιτιστικές κατακτήσεις, οι φάσεις της Ιστορίας αναλύονται με απολύτως συγκροτημένο τρόπο.

Η αφήγηση και η συμπερασματολογία του έργου είναι στηριγμένες στο σύνολο της παγκόσμιας βιβλιογραφίας με απευθείας προσφυγή στις πηγές.

 

Για πρώτη φορά Έλληνας ιστορικός καταπιάνεται με την αρχαία ιστορία βάσει της κοινωνικής προβληματικής της εποχής, στηριγμένος όχι στις ιδέες, αλλά στα γερά θεμέλια που παρέχει η αναδρομή στις συνθήκες παραγωγής και ανταλλαγής, στη διαλεκτική αντίληψη της ιστορικής κίνησης.

Το έργο του Κορδάτου είναι τεράστιο και αποτελεί θεμελιώδες απόκτημα της νεοελληνικής προοδευτικής ιστορικής επιστήμης.

Τα Παραπολιτικά προσφέροντάς το στο αναγνωστικό κοινό έχουν την ικανοποίηση ότι επιτελούν μια αναμφισβήτητη εθνική προσφορά.

 

Ο Κορδάτος χάραξε σταθερά τις νέες κατευθύνσεις στην ιστοριογραφία μας. Υπήρξε πρόδρομος και οδηγητής και εμπλούτισε τη νεοελληνική σκέψη στις διαδρομές που οδηγούν από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον.

Ζητήματα ομηρικά, ζητήματα αρχαίας ιστορίας και φιλολογίας και, αργότερα, ζητήματα από τον μεσαιωνικό κόσμο του Βυζαντίου ερευνήθηκαν από τον Κορδάτο και φωτίστηκαν συνδυαστικά. Πολλές από τις εργασίες του αυτές δέχτηκαν τον έπαινο και την κατάφαση των ιστορικών διασημοτήτων της διεθνούς επιστήμης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως το ομηρικό πρόβλημα, είχε ο ίδιος την ικανοποίηση να δει να επαληθεύονται τα συμπεράσματά του από την αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές της Πύλου.

 

Αυτό το Σάββατο 20.04 μη χάσετε τον τόμο 2Γ’:

 

Αρχαία 2500-500 π.Χ.

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

 

(συνέχεια από Τόμο 2Β´)

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΗ΄: ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΘ΄: ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Λ΄: ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΆ΄: ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΒ΄: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΓ΄: Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΔ΄: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Σόλων)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕ΄: Ο ΠΕΙΣΙΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΣΤ΄: ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΖ΄: Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΗ΄: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΘ΄: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Μ΄: ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΆ΄: ΤΟ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΒ΄: Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΥΘΙΑΣ

ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ

 

* Όσοι αναγνώστες έχασαν έναν ή περισσότερους τόμους της σειράς, μπορούν να τους παραγγείλουν από τον εφημεριδοπώλη τους ή να καλέσουν στο 211 1091100 (Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00-18.00). Ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

AKOMA,

300x250

Μη χάσετε το νέο Σημειωματάριο του Στάθη με τα μοναδικά σκίτσα του, αυτό το Σάββατο 20.04 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά

ΣΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ...

...ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 20.04 αποκλειστικά με τα Παραπολιτικά το νέο σημειωματάριο του Στάθη, με τα μοναδικά σκίτσα του, για τις σημειώσεις και τις σκέψεις σας!

«Τα σκίτσα είναι σκέψεις που χαμογελούν! Χαμογελάστε κι εσείς μαζί τους!».

 

Μαζί,

STARTUPPER mag: Το περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής, το Σάββατο 20.04 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

STARTUPPER MAG: Το περιοδικό της ελληνικής Startup σκηνής, το Σάββατο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

300χ600_03

Το Σάββατο 20 Απριλίου, μη χάσετε αποκλειστικά με τα «Παραπολιτικά» το περιοδικό STARTUPPER MAG, το περιοδικό της Καινοτομίας και της Νέας Οικονομίας, το πρώτο και ταυτόχρονα το μοναδικό έντυπο το οποίο κυκλοφορεί με στόχο να καταγράψει την επικαιρότητα και τη θεματολογία της ελληνικής Startup σκηνής, καθώς και όλες τις εξελίξεις στον κόσμο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας.


Μη χάσετε σε αυτό το τεύχος:

MOPTIL

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αποκλειστική συνέντευξη στο Startupper MAG, η ομάδα της Moptil μας μεταφέρει το όραμά της να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας αλλά και να συνεισφέρει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς την αξία της αλλά και την ανάγκη διατήρησης και προστασίας του πολιτιστικού μας αποθέματος μέσα από τεχνολογίες αιχμής όπως η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα.

Αφιέρωμα Travel Tech

Πίσω από μια απλή αναζήτηση για κάποια πτήση υπάρχουν δεκάδες τεχνολογικές πλατφόρμες και ψηφιακά δίκτυα που έχουν σκοπό την πληρέστερη και αποδοτικότερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, το υψηλό επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών, τις πολλές επιλογές αλλά κυρίως τις μετατροπές του απλού ενδιαφέροντος σε πωλήσεις. Ως μια χώρα που μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της βασίζεται στον τουρισμό, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Travel Tech, ακόμα και στρατηγικά, δημιουργώντας ακόμα καλύτερο και πληρέστερο περιβάλλον ανάπτυξης – με το σχετικό οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει όλους τους βασικούς παίκτες.

 

Αφιέρωμα στο οικοσύστημα καινοτομίας Ιωαννίνων

Τα Ιωάννινα εξελίσσονται και αναδεικνύονται σε τεχνολογικό hub με διεθνείς προδιαγραφές, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα hubs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αντιθέτως, αποτελούν πρότυπο και βάζουν τη χώρα στο χάρτη και στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων.


Αφιέρωμα
Green Industry

Η «πράσινη» βιομηχανία καθίσταται η κινητήριος δύναμη για ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον. Συνδυάζοντας την καινοτομία με την περιβαλλοντική ευθύνη, αποτελεί τον καταλύτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προστασία των φυσικών πόρων και την προώθηση της κοινωνικής ευημερίας. Από την άλλη πλευρά, οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες που μπορούν να υλοποιηθούν σε μια υπό-ψηφιοποιημένη αγορά κρύβουν πολλές ευκαιρίες τόσο για τις παραδοσιακές εταιρείες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν κόστη και να αυξήσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά τους.

 

Η HERADO «Εκτοξεύεται» στην παγκόσμια αγορά

Η ελληνική Hitech εταιρεία Herado θέτει τις βάσεις να γίνει το επόμενο μεγάλο success story της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής Startup σκηνής, μια και η εταιρεία έχει ήδη ενεργές συνεργασίες με τις Space X και Blue Origin και τη μοναδική ελληνική εκπροσώπηση στο European Defense Fund της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ανάληψη του έργου για την προστασία της Ευρώπης από απειλές ραδιενεργής και χημικής-βιολογικής φύσεως.