Τέλος εποχής. Το τελευταίο «Μουσικό κουτί» στην ΕΡΤ1 έρχεται σήμερα. Η εκποµπή ρίχνει αυλαία, µε τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Νατάσσα Μποφίλιου, που από την αρχή έδειξαν τη στήριξή τους στο πρότζεκτ, να γίνονται οικοδεσπότες, φιλοξενώντας τους παρουσιαστές Νίκο Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη.

Μαζί κάνουν µια µουσική ανασκόπηση στις αγαπηµένες στιγµές των τηλεθεατών αλλά και των ίδιων από τα 116 επεισόδια και ρίχνουν τα τελευταία «κέρµατά» τους σε τραγούδια αποχαιρετισµού. Η κλασική, ύστερα από τόσα χρόνια, µουσική εκποµπή, που υπήρξε «σχολείο και παιδική χαρά», κατά τους «τιµονιέρηδές» της, φιλοξένησε περισσότερους από 400 καλεσµένους, έπαιξε περίπου 3.000 τραγούδια, κράτησε 117 βραδιές συντροφιά στους τηλεθεατές, έδωσε καινούργια πνοή σε παλιά και παραδοσιακά κοµµάτια, παρουσίασε το παρόν και το µέλλον του ελληνικού και ξένου τραγουδιού.

Φυσικά, µοιράστηκε πρωτότυπες διασκευές αγαπηµένων τραγουδιών και έδωσε παράλληλα την ευκαιρία σε ερµηνευτές και δηµιουργούς να συναντηθούν και να µοιραστούν τις ιστορίες και τις µουσικές τους. Τον Νοέµβριο του 2020 ο Νίκος Πορτοκάλογλου, εµπνευστής, οραµατιστής και δηµιουργός του «Μουσικού κουτιού», αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που ανέκαθεν θεωρούσε: ότι «η µουσική µάς ενώνει».

Και έτσι, στην πορεία έθεσε τις προϋποθέσεις ώστε το πλάνο του να πάρει σάρκα και οστά. Παρέα µε µια σπουδαία οµάδα µουσικών και συνεργατών, κατάφερε κάθε εβδοµάδα να στήνει ένα µοναδικό τηλεοπτικό live. Η Ρένα Μόρφη και ο Μίλτος Πασχαλίδης ερµηνεύουν µοναδικά το τραγούδι «Σαν Χουάν» σε στίχους Σάννυς Μπαλτζή και µουσική Σταύρου Σιόλα. Το τραγούδι είχαν ερµηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση η Ρένα Μόρφη και ο Σταύρος Σιόλας.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Νατάσσα Μποφίλιου ερµηνεύουν υπέροχα το τραγούδι «Κρυφτό» σε στίχους-µουσική Νίκου Πορτοκάλογλου και του δίνουν νέα πνοή. Οι µουσικοί του «Κουτιού» ερµηνεύουν, µε τον ιδιαίτερο δικό τους τρόπο, σε κλίµα χαράς το τραγούδι «Ό,τι αρχίζει ωραίο» σε στίχους Ελένης Νταϊνά και µουσική Σπύρου Σκορδίλη. Σε πρώτη εκτέλεση το είχαν τραγουδήσει ο Μπάµπης Τσετίνης και η Λίτσα ∆ιαµάντη. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και απολαύστε!