Η παρουσίαση των αναστηλωμένων ανακτόρων των Αιγών στη Βεργίνα, όπου δολοφονήθηκε ο Φίλιππος και μεγάλωσε ο Μέγας Αλέξανδρος, αποτελεί το θέμα του τελευταίου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Treasures of the World», όπως αναφέρει η βρετανική «Daily Mail».

Στο επεισόδιο, που προβάλλεται στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, η παρουσιάστρια Μπέτανι Χιουζ επισκέπτεται, μεταξύ άλλων, την παλαίστρα του παλατιού και τα λουτρά της παλαίστρας που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη.

Η Χιουζ αναφέρει ότι βρέθηκε το σημείο στον αρχαίο τοίχο απ' όπου έρρεε το νερό στα λουτρά, τα οποία ήταν κοινόχρηστα. «Αυτός θα ήταν ο χώρος όπου ο Μέγας Αλέξανδρος πλενόταν με τους συντρόφους του - με τον διάσημο ευνοούμενό του Ηφαιστίωνα και όλους εκείνους του νεαρούς άνδρες οι οποίοι αργότερα τον συνόδευσαν σε εκστρατείες», λέει η παρουσιάστρια.

Η Χιουζ -σύμφωνα με την «Daily Mail»- συνεχίζει την περιγραφή των λουτρών, λέγοντας ότι «είναι πραγματικά μια συγκινητική στιγμή να είσαι εκεί και να φαντάζεσαι τον Μέγα Αλέξανδρο να πλένεται με έναν ομοφυλοφιλικό τρόπο με τους έφηβους, γεμάτους τεστοστερόνη, συντρόφους του».

Και ίσως, πράγματι, η συγκεκριμένη φαντασίωση της Βρετανίδας παρουσιάστριας να ήταν μια συγκινητική στιγμή για εκείνη…